Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Skupno verovati!

| 09.03.2010, 08:01 Matjaž Merljak

V dvojezični dekaniji Dobrla vas na avstrijskem Koroškem od 6. do 14. marca poteka Teden srečanja pod geslom Skupno verovati!

Namen tedna je, da bi se ljudje med seboj srečali, a ne le v župnijah, ampak tudi na delovnih mestih in drugje ter da bi bolj poglobljeno praznovali vero in jo živeli. Na več prireditvah, ki jih bo več kot štirideset, bo navzoč krški škof dr. Alois Schwarz. Cerkev v tem tednu stopi do ljudi in jih ne le vabi. Tovrstni teden je že peti po vrsti, tretjič pa poteka v dvojezični dekaniji. Dobrlovaška dekanija združuje 15 župnij, v njej pa živi več kot 15 tisoč ljudi. Dvojezičnost se izraža na različne načine.

Pogovarjali smo se z koordinatorjem tedna, vodjoDušnopastirskega urada v Celovcu, Antonom Rosenzopfom-Jankom.

Več o tednu srečanj  in program najdete tu.

Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.