Marjan BuničMarjan Bunič
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Uspešen pevski seminar za rojake v Nemčiji

| 31.03.2010, 08:08 Matjaž Merljak

V Nonnenhornu ob Bodenskem jezeru so od 19. do 21. marca 2010 pripravili tradicionalni seminar. Udeležili so se ga pevci iz Stuttgarta, Augsburga, Ulma in Ravensburga. Vseh je bilo blizu 50, pridružila se jim je tudi domačinka. Na zaključku jih je obiskala tudi skupina, ki je iz Slovenije potovala v Bruselj in so imeli skupno nedeljsko sveto mašo.

Program sta vodila profesor, dirigent in skladatelj Ivan Florjanc in dirigentka in organistka Marjetka Urbanič iz Slovenije. Slednja je v Stuttgartu študirala orgle in je tam ustanovila župnijski cerkveni pevski zbor Obzorje.

Kot je v pogovoru za Radio Ognjišče povedal slovenski župnik v Stuttgartu, dr. Zvone Štrubelj, so skušali dopolniti znanje za péto latinsko mašo, poglobili so Mozartov Ave verum, vadili druge cerkvene in narodne pesmi. Tudi tako so se pripravljali na sodelovanje pri praznovanju 50-letnice župnije, ki bo 10. julija. Slovesnost bo vodil murskosoboški škof Peter Štumpf, ki je odgovoren za pastoralo rojakov. Ista zborovska zasedba bo nastopila tudi 1. avgusta na Svetih Višarjah. Tam bo tradicionalno srečanje treh Slovenij. Združeni zbori bodo zapeli pri sveti maši in programu po njej.