Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Tanja DominkoTanja Dominko

Mednarodni simpozij ob 18. svetovnem dnevu bolnikov

Cerkev na Slovenskem | 08.02.2010, 19:14

Ob 18. svetovnem dnevu bolnikov in 25. obletnici ustanovitve Papeškega sveta za pastoralo zdravstva bo od torka, 9. do četrtka, 11. februarja 2010 v novi sinodalni dvorani v Vatikanu potekal mednarodni simpozij z naslovom Cerkev v službi ljubezni do trpečih.

Na simpoziju bodo prvi dan ovrednotili Apostolsko pismo o odrešenjskem trpljenju papeža Janeza Pavla II. (1978–2005), ki obravnava vprašanje krščanskega pomena človeškega trpljenja, vodilna tema drugega dne pa bo 25. obletnica ustanovitve Papeškega sveta za pastoralo zdravstva. Tretji dan bo namenjen bogoslužju, saj bo papež Benedikt XVI. ob svetovnem dnevu bolnikov na trgu sv. Petra daroval slovesno sv. mašo.

Simpozija se bo udeležil tudi slovenski delegat dr. Jože Štupnikar, narodni ravnatelj za pastoralo zdravja pri Slovenski škofovski konferenci.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec) Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec)

Bo pesem "Mama je ena sama" kmalu prepovedana?

Zaključujemo teden za življenje, katerega eden od osrednjih dogodkov je bila sredina okrogla miza na temo: moški in ženska je izvorni načrt. V pogovoru so sodelovali trije zakonski pari, ki so ...

Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash) Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash)

Jesenska nega jagodičevja za obilno letino

Čeprav ob besedi jagodičevje največkrat pomislimo na jagode, maline, borovnice, robide, kosmulje in ribez, je jagodičevja iz leta v leto več. V Svetovalnici smo se ustavili ob nekaterih opravilih, ...

Marko Železnik (photo: osebni arhiv) Marko Železnik (photo: osebni arhiv)

Ko mami moli za tvoj »biznis«

V prostorih gradu Bogenšperk obratuje Krčma na gradu, katere vodenje je nedavno prevzel mladi kuharski šef Marko Železnik, ki se je že od svojega 15. leta izobraževal in izpopolnjeval na ...