Marjan Bunič
Andrej Novljan
Tone Gorjup
Frankfurt, pust 2010, najlepše maske po menju komisije (foto: ARO)
Frankfurt, pust 2010, najlepše maske po menju komisije

Pust v Frankfurtu

28.02.2010, 17:12 Matjaž Merljak

Že smo zakorakali v postni čas in smo že blizu drugega postnega tedna, pa kljub temu ne bo narobe, če zapišem in povem nekaj besed o naši zadnji večji prireditvi, o štiridesetem pustovanju v slovenski župniji v Frankfurtu.

V gosteh smo zopet imeli mladi družinski trio Mladi odmev iz Novega mesta, v katerem nastopajo brat in sestri. Res so navdušeno igrali in prepevali na tej naši prireditvi, ki ima vedno tudi dobrodelni pridih. Kar smo namreč naželi dobička pri našem veselju in zabavi na letošnjo pustno soboto, ga bomo podarili Slovenski Karitas. Res ga ni toliko kot pred leti. Nekaj bomo, upam, zbrali tudi s postnimi odpovedmi, pa bo vsota malo bolj spodobna. Na zadnjih dveh ali treh takšnih prireditvah se je namreč pokazalo, da se bo število udeležencev vrtelo morda nekaj časa še okrog sto, kasneje pa bo verjetno še nižje. Kljub temu pa je bilo vzdušje lepo in prijetno in tudi nekaj lepih mask smo lahko nagradili. Otroške pa vedno brez kakšne posebne komisije nagradimo vse. Zvečer je začelo žal tudi snežiti, kar je verjetno otežilo marsikomu prihod, odhod pa tako ali tako vsem, ki smo v drugi polovici noči oziroma proti jutru vozili domov. Še najbolj pa seveda mladim muzikantom, ki so se v sneženju podali na pot domov proti 900 kilometrov oddaljeni Dolenjski in jo tudi srečno dosegli. Seveda smo tudi v naši župniji začeli postni čas z bogoslužjem pepelnične srede, ne sicer z ravno veliko udeležbo. Upanje pa je, da bo v nas vseh ta čas cerkvenega leta obrodil sad za nas, za vso Cerkev in svet,v katerem živimo.

Martin Retelj

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.