Blaž Lesnik
Boštjan Smole
Tanja Dominko

Patru Mihu Drevenšku (spet) grozijo

22.02.2010, 16:45 Matjaž Merljak

"V današnjem času je skoraj izginil argument resnice. Zdi se, da je to za človeka nekaj prevelikega. Toda če ni resnice, se vse zruši." To je misel papeža Benedikta Šestnajstega, ki se ga danes na praznik Sedeža apostola Petra še posebej spominjamo. Za resnico si prizadevajo naši duhovniki, tudi tisti, ki so resnico božjega odrešenja šli oznanjat po svetu.

Potem ko je p. Miha Drevenšek v enem od intervjujev zambijskega predsednika pozval, naj sestopi z oblasti, ter predvsem zapre vse tiste člane vlade, ki so si roke omadeževali s korupcijo, se je proti njemu in tudi drugim duhovnikom začela gonja.

Poleg groženj, na katere se je v minulih letih že navadil, je zdaj slovenski misijonar skupaj z drugimi duhovniki, ki opozarjajo na iste nepravilnosti, deležen tudi medijskih groženj. »Na žalost so pri tem najbolj glasni voditelji, ki so tudi katoličani!«, je za naš radio povedal p. Miha Drevenšek.

"Ljudje nas podpirajo, oblastniki so pogosto izžvižgani. Prav zato nas oblastniki obtožujejo, da smo mi krivi, da ima ljudstvo tak odnos do vlade", še pravi p. Drevenšek.

»Ni me strah. Tukaj je preveč trpljenja, preveč ljudi trpi v uboštvu... ne morem mirno moliti Oče naš ob vsem tem, preveč je otrok, ki ne morejo v šolo, preveč ljudi, ki ne morejo v bolnico, mora umreti, medtem ko se nekateri kopljejo v bogastvu. Bakru se je zvišala cena, nihče ne ve, kam gre ta denar. Finančna kontrola na ministrstvih je pokazala, da se za milijarde dolarjev ne ve, kam so šli, nihče pa nikogar ne pokliče na odgovornost...«

Pater Miha pravi, da bo nadaljeval s svojim delom, prav tako bo še naprej opozarjal na resnico in se boril za pravico. Poslušalcem je še povedal, da se priporoča v molitev, še bolj kot sebe pa v molitev priporoča domače, zambijske duhovnike, da ne bi prišlo do preganjanja duhovnikov.

p. Miha Drevenšek v intervjuju ob zadnjem obisku na Radiu Ognjišče
p. Miha Drevenšek v intervjuju ob zadnjem obisku na Radiu Ognjišče © Izidor Šček

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...