Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Misijon v Amazoniji (foto: Stane Kerin)
Misijon v Amazoniji

Pustna Sobotna iskrica zbrala 41.820 EUR!

Radijski utrip | 13.02.2010, 14:01 Robert Božič

V dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano se končuje letošnja tradicionalna dobrodelna Pustna Sobotna Iskrica. Prijetno pustno rajanje z dobrim namenom, katerega se iz leta v leto udeležujejo v največjem številu predvsem družine z majhnimi otroki, je bilo tudi letos ubrano na dobrodelnost. Radijci smo namreč skupaj z Misijonskim središčem Slovenije globoko prepričani, da je lahko pustno rajanje tudi spodbuda k dobrodelnosti.

Že v dopoldnevu smo vas z našim programom skušali opozoriti na potrebe misijona, kjer sredi amazonskih gozdov skupaj s sosestrami deluje slovenska misijonarka s. Agata Kociper. V našem video in foto arhivu ste si in si še lahko ogledate nekaj vizualnih utrinkov s tega misijona, ki mu letos namenjamo vsa zbrana sredstva, sredstva za ponovno vzpostavitev ambulante, izobraževalno kulturnega centra in pa dveh čolnov s katerimi bo center lahko po rečnih poteh povezan s svetom.

Akcija zbiranja darov, ki bo trajala še nekaj naslednjih dni, je vrh dosegla z današnjim dobrodelnim pustnim rajanjem, ki je potekalo v dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano! Do 18.00 se je zbralo že 41.820 EUR.

Stane Kerin
Veselja ni skrival ravnatelj MSS Stane Kerin © Jože Bartolj

Ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Stane Kerin je za našo informativno oddajo povedal:

"V imenu Misijonskega središča Slovenije, v imenu s. Agate Kociper in v imenu vseh otrok za katere s sosestrami skrbi na svojem velikem misijonu v Amazoniji, bi se vsem darovalcem rad iskreno zahvalil.Vedno znova sem ponosen, daje med nami veliko dobrih ljudi, ki so pripravljeni pomagati tam, kjer je nujno pomagati."

Radijci PSI 2010
Radijci PSI 2010 © Jože Bartolj

Kako hvaležna je s. Agata Kociper slovenskim ljudem, ki vedno znova podpirajo misijonarje, smo že pisali. Danes pa bi vas radi še enkrat spomnili, kakšno veselje se je rodilo v njenem srcu, ko je izvedela, da je Pustna Sobotna iskrica letos izbrala njen konec sveta, ko se je odločila, da z zbranimi sredstvi pomaga prav projektom na njenem misijonu:

„Ne morete si misliti s kakšnim veseljem smo ne samo jaz, ampak tudi inšpektorica in druge sestre, ki se zbirajo k duhovnim vajam, sprejele povabilo da se vključimo v projekt "PUSTNA SOBOTNA ISKRICA". Imamo velike želje za osrčje Amazonije, ki je že dolga leta čakalo na Božje usmiljenje, pa nam je manjkalo poguma zanj. Gre za kraj Pari - Cachoeira, okrog 500 km daleč od São Gabrijela, ali bolje dva dneva vožnje z motornim čolnom. Veste, to je izključno indijanski kraj, kjer delamo sestre že 60 let. Rade bi prenovile staro bolnico, ki se praktično ruši in je že nekaj let zaprta. Zdaj bi jo bilo treba pripraviti za ambulantno delo in indijanske delavnice domače obrti za samovzdrževanje ter kulturne dejavnosti. Potrebe so tudi po nekaterih čolnih in motorjih, saj je prevoz do raznih misijonskih postojank, s starimi čolni, precej tvegan.

Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav
S. Agata Kociper in inšpektorica s. Carmelita ter ostale sestre "

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije misijona, na katerem deluje s. Agata Kociper
in foto utrinkov dogajanja na letošnji Pustni Sobotni iskrici!

 

Tudi letošnja Pustna Sobotna iskrica se ob odlični udeležbi lahko pohvali z zelo domiselnimi maskami. V fotogaleriji si lahko ogledate prav vse, v nadlajevanju pa zmagovalne:

Pridružite se nam
PSI 2010 Zmagovalna družinska maska © Jože Bartolj

Zmagovalna skupinska maska na PSI 2010
PSI 2010 Zmagovalna skupinska maska © Jože Bartolj

PSI 2010 Zmagovalna posamična maska
PSI 2010 Zmagovalna posamična maska © Jože Bartolj

PSI 2010 Odlična maska po izboru MMCO
PSI 2010 Odlična maska po izboru MMCO © Jože Bartolj

Radijski utrip
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...