Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović

Nova literarna oddaja Beremo, beremo

| 09.01.2010, 23:05 Blaž Lesnik

Vsak četrtek ob 22. uri vas bo v letu 2010 skušala nagovarjati nova oddaja, ki smo jo podnaslovili kot oddajo za ljubitelje vsebin. Čeprav se zdi, da čas, v katerem živimo, ni naklonjen knjigi in bolj kot vsebini daje prednost hitrim informacijam, multimedijskim sporočilom, sliki in zvoku torej, verjamemo, da ima dobra literatura še vedno pomembno mesto, tudi pri naših poslušalcih.

Zato smo se odločili vsak teden predstavljati, kramljati in se navduševati ob dobrih knjigah – tudi v kljubovalni drži, da nam naglica časa ne iztrga dragocenega, ki nam je na dosegu roke.

Za prvo oddajo Beremo, beremo smo vzeli v roke svežo knjigo iz duhovnega področja, izdala jo je založba Emanuel in na prvi pogled se zdi, da je bližje moškim, saj sta bojevništvo in vojaška terminologija nekako bolj pisana na kožo moškemu spolu. A to še zdaleč ne drži. Knjiga Zmagati v duhovnem boju je namreč odličen vodnik vsem, ki si želijo napredovati v duhovnem življenju.

Hitro se zgodi, da se na to pot prikradejo naveličanost, pomanjkanje časa, dvomi, skušnjave... Svetniki imenujejo to izkušnjo duhovni boj. Priznani francoski avtor, duhovnik in doktor teologije Pierre Descouvemont bralca s pomočjo mnogih primerov iz življenja svetnikov, z zgovornimi karikaturami in duhovitimi verzi uvede v skrivnosti duhovnega boja. Človek se hitro prepozna v opisanih primerih, avtor bralca sooči z velikokrat zakritim vidikom duhovnega življenja in išče odgovore na konkretne življenjske situacije.

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...