Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Novoletno srečanje v Tinjah

| 20.01.2010, 06:47 Matjaž Merljak

V katoliškem domu prosvete v Tinjah na Koroškem pa je 9. in 10. januarja 2010 potekalo tradicionalno novoletno srečanje z naslovom "Iz roda v rod - kaj starejši izročajo mlajšim in kaj mlajši dajejo starejšim?" Uvodni stališči sta predstavila dr. Marija Stanonik in dr. Klemen Žumer, v nedeljo pa je po sveti maši v kapeli dr. Jože Ramovš spregovoril o tem, kaj si mladi pričakujejo od starejših. Pogovarjali smo se z rektorjem doma Jožetom Kopeinigom.

 

Dr. Marija Stanovnik je spregovorila na temo Človek med preteklostjo in prihodnostjo. Poudarila je, da bi se Slovenci v času globalizacije med seboj bolj povezali in živeli večjo narodnostno in krščansko samozavest. Tako bi kot manjši narod kljubovali globalizaciji.

Mag. Klemen Žumer je osvojil navzoče z mislimi, da se moramo v novem svetu združene Evrope se morajo mladi med seboj povezovati. Tako je opogumljal mlade, naj ohranjajo identiteto. Zato je še bolj pomembno, da kot kristjani in Slovenci delamo skupaj.

Na knjižnih presojah so prof. France Pibernikom mag. Andreja Jezernik, urednica pri Nedelji v Celovcu, dr. Peter Svetina iz Ljubljane, ki je predavatelj na univerzi v Celovcu in ravnatelj Slovenske gimnazije dr. Miha Vrbinc govorili o zamolčanih avtorjih. V soboto zvečer so imeli še okroglo mizo, kjer so mladi povedali, ali so moderne povezave med njimi dovolj globoke ali zgolj površinske. Večer se je zaključil z branjem mladinske literature.

Piko na i novoletnemu srečanju je dal dr. Jože Ramovš, ki se zavzema za medgeneracijski dialog in pozitivno sožitje med generacijami. Srečanje je bilo zelo intenzivno in spodbudno in po tej poti bodo nadaljevali v tem letu.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...