Jure Sešek
Marko Zupan
Tone Gorjup
Radio Plamen (foto: ARO)
Radio Plamen | (foto: ARO)

Komedija „Radio Plamen“

09.11.2009, 06:47

Radio Ognjišče ob 15-letnici prihaja tudi v vaš kraj s komedijo Radio Plamen. Radijsko delo je zelo zanimivo, pestro, dinamično, zahtevno, vendar tudi zabavno. A včasih pridejo trenutki, ko gre vse narobe.

Na izmišljenem Radiu Plamen se nekega dne dogaja prav to - vse se podira in ruši, radijska voditelja pa se na svoj način spopadata z vsemi zapleti: napovedane gostje ni in v njeno vlogo mora vskočiti eden od novinarjev, nekateri gostje so malce "posebni", radijska obvestila so čudno napisana, v malih oglasih prihaja do nesporazumov, na avdiciji za radijskega voditelja se znajdejo sami čudaki, povrhu vsega pa še radijska tehnika ne deluje in je potrebno glasbo ob radijskih čestitkah izvajati v živo.

Skratka - kar naprej se dogaja nekaj, kar ob besedni in situacijski komiki ter gegih sproža valove smeha … Igra traja nekaj več kot 60 minut, v njej igramo pravi radijski voditelji, tehniki, novinarji komercialisti in uredniki z Radia Ognjišče. Potrebujemo nek primeren prostor (oder), dve mizi, nekaj stolov, ozvočenje pa ponavadi pripeljemo s seboj.

Pridemo tudi k vam?

 

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...