Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Novosti pri Ognjišču

| 30.12.2009, 07:33

Mesec januar je med drugim namenjen tudi verskemu tisku. To je čas, ko lahko razmislimo, kaj nam ta pomeni in kakšen je naš odnos do njega. Urednik mesečnika Ognjišče mag. Božo Rustja je prepričan, da ima verski tisk pomembno vlogo v življenju vsakega kristjana.

„Kmalu po demokratizaciji so se nekateri spraševali o pomenu verskega tiska zlasti ob dejstvu, da so se novice o cerkvi začele pojavljati tudi v drugih časopisih in mediji sploh. Vendar smo kmalu ugotovili, da ima verski tisk še kako pomembno mesto, prav zaradi tega, ker so se cerkvene novice, ki so se pojavljale v drugih medijih bile predvsem senzacionalne, zato nam verski tisk ponuja neko objektivno podobo Cerkve,“ je povedal mag. Rustja, ki je o novostih v Ognjišču v letu 2010 izpostavil prilogo Sončna pesem in predstavitev redov na slovenskem. „Rubrika, ki bo ob koncu Ognjišča, to so predstavitve ženskih in moških redov V Sloveniji. To je bila tudi želja bralcev, da bi prikazali to bogastvo, ki je pogosto skrito za zidovi samostanov, ga ne poznamo, ga ne poznajo in je to priložnost, da se jih prikaže v sliki in besedi,“ je povedal mag. Rustja.

Ena pomembnih novosti v mesečniku Ognjišče pa je tudi priloga Sončne pesmi, ki je do sedaj izhajala posebej. Njeno vsebino bodo sedaj priključili Ognjišču, s tem pa bo revija še bogatejša. „Sončna pesem je že 25 let izhajala samostojno, letos pa smo se odločili, da bomo revijo, ki je namenjena predvsem mladim ponudili širši publiki,“ je povedal urednik Sončne pesmi Miha Turk, ki je prepričan, da so s tem, „ko so šli k Ognjišču zajeli bistveno večji krog potencialnih bralcev.“

Ognjišče
Ognjišče © http://revija.ognjisce.si

več: http://revija.ognjisce.si/

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...