Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik
Franci Trstenjak (foto: ARO)
Franci Trstenjak

Adventna obnova radijskega misijona

15.12.2009, 09:43 Robert Božič

V četrtek, 17. decembra, bomo v našem programu pripravili obnovo letošnjega 4. radijskega misijona. Tako imenovane obnove misijonov so dobro poznane po župnijah, ko se eden izmed misijonarjev po nekaj mesecih ponovno vrne na župnijo in z nekaj govori navdušuje vernike, da bi vztrajali v zvestobi Bogu in evangeljskim vrednotam.

Po zaključku letošnjega radijskega misijona, ki so ga ob 800-letnici Vodila svetega Frančiška Asiškega pripravili Frančiškovi bratje in sestre, smo prišli do skupne ideje, da v letošnjem adventu pripravimo obnovo in tako tudi v tem "svetem času" pomagamo pri globlji duhovni pripravi na božične praznike.

Zato bo naš četrtkov program od jutra do večera obarvan zelo duhovno, osrednje mesto pa bodo imeli trije misijonski pogovori, ki se bodo zvrstili ob 10.15, 13.00 in 17.00 ter večerni pogovorni večer ob 20.30.

Ob 10.15 bo z nami misijonar minorit p. Danilo Holc. Z njim se bo Jože Bartolj pogovarjal ob temi „Z Marijo na poti k Božiču“.

Ob 13.00 bo Marjan Bunič gostil misijonarja frančiškana p. Marjana Čudna. Naslov njunega pogovora je „Čistost srca“ - gre za povabilo in razlago priprave na spoved.

Ob 17.00 bo z nami misijonar kapucin br. Štefan Kožuh. Jure Sešek se bo z njim pogovarjal na temo: Frančišek, evharistija, božič.

Cela ura našega večernega programa med 20.30 in 21.30 bo namenjena pogovornemu večeru z naslovom: Družina, ki se pripravlja na božič. V pogovoru bodo sodelovale redovnice in zakonci, člani Frančiškovega svetnega reda, s svojimi vprašanji in mnenji pa boste s pomočjo telefona lahko sodelovali tudi radijski poslušalci. Naša studijska številka je 01 512 10 00.

V petek, 18. decembra pa bo dan celodnevnega spovedovanja v cerkvah, ki jih oskrbujejo Frančiškovi bratje. Za osvežitev spomina:

Frančiškani: Brezje, Kamnik, Koper, Kapela v Novi Gorici, Ljubljana - Tromostovje, Ljubljana - Bežigrad, Ljubljana - Šiška in Ljubljana - Vič, Maribor, Novo mesto - sveti Lenart, Nova Štifta pri Ribnici, Strunjan, Sveta gora in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Kapucini: Celje - sveta Cecilija, Kančevci, Ljubljana - Štepanja vas, Maribor, Ptuj - sveti Ožbolt, Škofja loka in Vipavski križ.

Minoriti: Olimje, Piran, Ptuj - sveti Peter in Pavel, sveta Trojica v Halozah, Ptujska gora in Sostro.

V petek, 18. decembra bo priložnost za sveto spoved tudi pri lazaristih na Mirenskem Gradu, v koprski stolnici ter v župnijah Slovenj Gradec in Šempeter pri Gorici.

Naj seže Jezusovo vabilo k spreobrnjenju in sprejetju božjih milosti preko valov Radia Ognjišče do mnogih ušes in src. Pripravimo svoja srca za Jezusov prihod!

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...