Jože Bartolj
Marko Zupan
Petra Stopar
Tommy Scholtes CERC (foto: CERC)
Tommy Scholtes CERC | (foto: CERC)

Radio Ognjišče član CERC že 15 let

06.12.2009, 16:55

Radio Ognjišče je član Evropske konference krščanskih radijskih postaj - European Conference of Christian Radios ECCR/CERC. Konferenca je bila ustanovljena leta 1994 v Bruslju. Povezuje več kot 650 komercialnih in neprofitnih radijskih postaj v petnajstih evropskih državah, ki jim je skupen krščanski pogled na svet.

Predsednik združenja je Belgijec pater Tommy Scholtes, ki je za Radio Ognjišče povedal, da zanj CERC predstavlja skupnost, v kateri se zrcali podoba celotne Evrope. „V njej izkustveno doživljamo povezanost, občestvo, vse oblike radijskega sporočanja, načine posredovanja veselega oznanila in kulture okolja, v katerem delujejo. V njej skupaj iščemo pot, govorico in cilje ki, zanimajo ljudi, ne le kristjane, ampak tudi tiste, ki so pozorni na kristjane, ki krščanstvo tudi živijo, ki se jim naš program zdi zanimiv, odgovarja na njihova vprašanja in oblikuje kulturo okolja v katerem živijo,“ meni o združenju njen predsednik.

Člana predsedstva CERC je tudi direktor Ognjišča msgr. Franc Bole. Radio Ognjišče je namreč član združenja že skoraj 15 let.

 

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...