Nataša Ličen
Jakob Čuk
Tanja Dominko
Tommy Scholtes CERC (foto: CERC)
Tommy Scholtes CERC | (foto: CERC)

Radio Ognjišče član CERC že 15 let

06.12.2009, 16:55

Radio Ognjišče je član Evropske konference krščanskih radijskih postaj - European Conference of Christian Radios ECCR/CERC. Konferenca je bila ustanovljena leta 1994 v Bruslju. Povezuje več kot 650 komercialnih in neprofitnih radijskih postaj v petnajstih evropskih državah, ki jim je skupen krščanski pogled na svet.

Predsednik združenja je Belgijec pater Tommy Scholtes, ki je za Radio Ognjišče povedal, da zanj CERC predstavlja skupnost, v kateri se zrcali podoba celotne Evrope. „V njej izkustveno doživljamo povezanost, občestvo, vse oblike radijskega sporočanja, načine posredovanja veselega oznanila in kulture okolja, v katerem delujejo. V njej skupaj iščemo pot, govorico in cilje ki, zanimajo ljudi, ne le kristjane, ampak tudi tiste, ki so pozorni na kristjane, ki krščanstvo tudi živijo, ki se jim naš program zdi zanimiv, odgovarja na njihova vprašanja in oblikuje kulturo okolja v katerem živijo,“ meni o združenju njen predsednik.

Člana predsedstva CERC je tudi direktor Ognjišča msgr. Franc Bole. Radio Ognjišče je namreč član združenja že skoraj 15 let.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski utrip

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Naslovnica revije Ognjšče, april 2021 (photo: ARO) Naslovnica revije Ognjšče, april 2021 (photo: ARO)

56. obletnica Ognjišča

"Ne pohujšujte se nad moderno obliko, želimo biti v koraku s časom." Tako beremo v prvi številki revije Ognjišče, ki je luč sveta ugledala na današnji dan leta 1965.