Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Tommy Scholtes CERC (foto: CERC)
Tommy Scholtes CERC | (foto: CERC)

Radio Ognjišče član CERC že 15 let

Radijski utrip | 06.12.2009, 16:55

Radio Ognjišče je član Evropske konference krščanskih radijskih postaj - European Conference of Christian Radios ECCR/CERC. Konferenca je bila ustanovljena leta 1994 v Bruslju. Povezuje več kot 650 komercialnih in neprofitnih radijskih postaj v petnajstih evropskih državah, ki jim je skupen krščanski pogled na svet.

Predsednik združenja je Belgijec pater Tommy Scholtes, ki je za Radio Ognjišče povedal, da zanj CERC predstavlja skupnost, v kateri se zrcali podoba celotne Evrope. „V njej izkustveno doživljamo povezanost, občestvo, vse oblike radijskega sporočanja, načine posredovanja veselega oznanila in kulture okolja, v katerem delujejo. V njej skupaj iščemo pot, govorico in cilje ki, zanimajo ljudi, ne le kristjane, ampak tudi tiste, ki so pozorni na kristjane, ki krščanstvo tudi živijo, ki se jim naš program zdi zanimiv, odgovarja na njihova vprašanja in oblikuje kulturo okolja v katerem živijo,“ meni o združenju njen predsednik.

Člana predsedstva CERC je tudi direktor Ognjišča msgr. Franc Bole. Radio Ognjišče je namreč član združenja že skoraj 15 let.

 

Radijski utrip
Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...