Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Krašovec: Dogajanje v zadnjem letu me je naravnost osupnilo

| 30.12.2009, 14:14

„Kot opazovalko političnega dogajanja v zadnjem letu me je naravnost osupnilo, kako so se koaliciji kot bumerang vračali vsi najhujši očitki, ki jih je kdaj v zgodovini – z izdatno podporo medijev seveda – izrekla na račun pomladnih strank,“ je za Radio Ognjišče izpostavila novinarka Zlata Krašovec.

Zlata Krašovec je prepričana, da je bilo leto 2009 priložnost za premislek, kam pravzaprav gremo. „Za premislek o tem ali nebrzdana rast na vseh področjih res tisto kar nas vodi v boljši jutri, ali pa bi bilo bolje, da namesto prizadevanja za 'več' začnemo iskati v smeri dobrega, bistvenega, človeku zares potrebnega… To je bila priložnost, ki bi jo morali odkriti in izkoristiti,“ je dejala komentatorka.

„Poteze, ki jih je v prvem letu svojega mandata vlekla Pahorjeva vlada gotovo niso bile take, da bi prispevale k rasti njegove priljubljenosti, vendar se bojim, da bomo Slovenci potrebovali še veliko časa preden se bomo naučili ocenjevati dejstva. Trenutno smo še vse preveč odvisni od tega, kako so dejstva interpetirana. Zlasti v medijih. Dokler bomo bolehali za virusom hitre izgube zgodovinskega spomina, dokler ne bomo znali ločevati vzrokov od posledic, bomo lahek plen manipulatorjem,“ je med drugim izpostavila novinarka Zlata Krašovec.

Njenemu komentarju boste lahko v celoti prisluhnili v Pogovoru o, danes ob 17. uri.