Blaž Lesnik
Matej Kržišnik
Andrej Šinko

Krašovec: Dogajanje v zadnjem letu me je naravnost osupnilo

30.12.2009, 14:14

„Kot opazovalko političnega dogajanja v zadnjem letu me je naravnost osupnilo, kako so se koaliciji kot bumerang vračali vsi najhujši očitki, ki jih je kdaj v zgodovini – z izdatno podporo medijev seveda – izrekla na račun pomladnih strank,“ je za Radio Ognjišče izpostavila novinarka Zlata Krašovec.

Zlata Krašovec je prepričana, da je bilo leto 2009 priložnost za premislek, kam pravzaprav gremo. „Za premislek o tem ali nebrzdana rast na vseh področjih res tisto kar nas vodi v boljši jutri, ali pa bi bilo bolje, da namesto prizadevanja za 'več' začnemo iskati v smeri dobrega, bistvenega, človeku zares potrebnega… To je bila priložnost, ki bi jo morali odkriti in izkoristiti,“ je dejala komentatorka.

„Poteze, ki jih je v prvem letu svojega mandata vlekla Pahorjeva vlada gotovo niso bile take, da bi prispevale k rasti njegove priljubljenosti, vendar se bojim, da bomo Slovenci potrebovali še veliko časa preden se bomo naučili ocenjevati dejstva. Trenutno smo še vse preveč odvisni od tega, kako so dejstva interpetirana. Zlasti v medijih. Dokler bomo bolehali za virusom hitre izgube zgodovinskega spomina, dokler ne bomo znali ločevati vzrokov od posledic, bomo lahek plen manipulatorjem,“ je med drugim izpostavila novinarka Zlata Krašovec.

Njenemu komentarju boste lahko v celoti prisluhnili v Pogovoru o, danes ob 17. uri.

24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO) 24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom Naj nas poveže molitev! (photo: ARO)

V ŽIVO: 24 ur molitve in posta za domovino

Tudi letos, ob 31. obletnici samostojne slovenske države, Slovenci doma in po svetu vnovič ustvarjamo verigo molitve in posta za domovino, tokrat pod geslom »Naj nas poveže molitev!«. Molitev bodo ...

Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin) Družina vstopa v eno od rimskih bazilik (photo: Posnetek zaslona vabila na Svetovno srečanje družin)

Ulice Rima napolnilo družinsko veselje

V Rimu se bo nocoj začelo 10. Svetovno srečanje družin. Do nedelje bo dva tisoč predstavnikov z vsega sveta prisluhnilo pričevanjem in iskalo odgovore na sodobne izzive družine. Vodilna misel bo: ...

Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Prof. dr. Janez Zidar, specialist nevrologije z Natašo Ličen po oddaji na Radiu Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

Kaj povzroči bolezen ALS?

Vzroki za nastanek ALS niso znani, hipotez pa je več. Še pred leti se je zdelo, da je vzrok lahko en sam. Danes smo skoraj prepričani, da je vzrokov več in da jih je pri posameznem bolniku lahko ...