Marjan Bunič
Andrej Novljan
Petra Stopar

Čas je, da pospravimo našo štalo!

17.12.2009, 21:23

Frančišek je rekel: „Dokler imamo čas, delajmo dobro!“ In tisto veliko dobro, ki ga v teh dneh lahko storimo je, da pospravimo našo „štalo“, da bo postala hlev, je v današnjem tretjem misijonskem nagovoru poudaril provincial kapucinov br. Štefan Kožuh.

Vse nas je povabil, da zadnje dni letošnjega adventa izkoristimo, da uredimo našo notranjost, da postavimo stvari na pravo mesto, ki jim gre. Da se zoperstavimo temu divjemu toku, ki vdira v nas in našo notranjost spreminja v „štalo“.

Br. Štefan Kožuh je prepričan, da za Boga tako stanje človeka ni problem. „Kakor hitro bomo rekli Bogu: Glej taki smo, skloni se, usmili se, odpusti, ti stori, da bo pot spet ravna, da se bodo doline izpolnile s tvojim odpuščanjem in griči našega napuha zravnali s tvojo pomočjo!; bo to On storil, prav zaradi tega našega DA, kakor je to storil zaradi Marijinega DA, bo pripravil samemu sebi prostor, stopil v naše življenje in nas poustvarjal v svojo podobo.

Nagovor br. Štefana Kožuha, ki ste mu lahko prisluhnili danes med 17.00 in 18.00 uro na naših valovih je bil tretji nagovor v današnji adventni obnovi spomladanskega radijskega misijona, ki so ga letos vodili Frančiškovi bratje in sestre.

Že dopoldan nas je nagovoril misijonar minorit p. Danilo Holc, ki je posebej izpostavil vlogo Marije v adventnem času in pričakovanju. Drugi današnji nagovor, ki je bil pravzaprav povabilo in razlaga zakramenta spovedi, je pod naslovom „Čistost srca“ pripravil frančiškan p. Marjan Čuden.

V nocojšnjem večernem programu smo med 20.30 in 21.30 namenili pogovornemu večeru z naslovom: Družina, ki se pripravlja na božič. V pogovoru so sodelovali Franci Birk, Mateja Trajbarič, s. Francka Žižek in s. Ivanka Tadina, redovnici in zakonca, člani Frančiškovega svetnega reda.

Kot smo že napovedali, pa bo jutrišnji petek, 18. decembra, dan celodnevnega spovedovanja v cerkvah, ki jih oskrbujejo Frančiškovi bratje in tudi nekaterih drugih. Spovedovanje bo v naslednjih krajih:

Frančiškani: Brezje, Kamnik, Koper, Kapela v Novi Gorici, Ljubljana - Tromostovje, Ljubljana - Bežigrad, Ljubljana - Šiška in Ljubljana - Vič, Maribor, Novo mesto - sveti Lenart, Nova Štifta pri Ribnici, Strunjan, Sveta gora in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Kapucini: Celje - sveta Cecilija, Kančevci, Ljubljana - Štepanja vas, Maribor, Ptuj - sveti Ožbolt, Škofja loka in Vipavski križ.

Minoriti: Olimje, Piran, Ptuj - sveti Peter in Pavel, sveta Trojica v Halozah, Ptujska gora in Sostro.

V petek, 18. decembra bo priložnost za sveto spoved tudi pri lazaristih na Mirenskem Gradu, v koprski stolnici ter v župnijah Slovenj Gradec in Šempeter pri Gorici.

Radijci želimo, da vse nas skupaj doseže Jezusovo vabilo k spreobrnjenju. Pripravimo svoja srca za Jezusov prihod!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski utrip , Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...