Matjaž Merljak
Marko Zupan
Helena Križnik
Pred 15. leti (foto: ARO)
Pred 15. leti

Mineva 15 let od blagoslova osrednjega studija

15.12.2009, 13:47 Robert Božič

15. decembra leta 1994 je zdaj že pokojni ljubljanski nadškof Alojzij Šuštar blagoslovil ljubljanski studio Radia Ognjišče. Takrat je zbranim sodelavcem med drugim spregovoril o pomembni vlogi medijev.

„Bratje in sestre! Veselimo se dosežkov tehnike in zadovoljni smo, da je uspelo postaviti to radijsko postajo. Ko se Bogu zahvaljujemo zanjo, se zavedamo, da so nam ta sredstva lahko v veliko korist, pa tudi v veliko škodo. Če jih uporabljamo v skladu z Božjo zamislijo, mnogo prispevajo k našemu duhovnemu napredku pa tudi k širjenju in utrjevanju Božjega kraljestva. Kadar pa jih uporabljamo v nasprotju z Božjim načrtom, je to v našo škodo. Prosimo torej Nebeškega Očeta, naj nam pomaga, da bomo s sredstvi družbenega obveščanja tako ravnali, da bodo v korist nam in vsemu človeštvu.“

 V ljubljanskem studiu Radia Ognjišče smo z oddajanjem neprekinjenega 24-urnega programa začeli 28. novembra leta 1994 ob 17. uri. Svoje prostore smo dobili v kleti Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Radio Ognjišče je sicer začel oddajati že 5. junija istega leta iz koprskega studia, ki ima prostore pri cerkvi sv. Marka na Markovcu. Katoliški Radio Ognjišče je ustanovilo Tiskovno društvo Ognjišče, njegov direktor je msgr. Franc Bole, urednik pa Franci Trstenjak.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Radijski utrip , Cerkev na Slovenskem , Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash) Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash)

So cepiva res od hudega duha?

Na novomeško škofijo se je obrnilo več zaskrbljenih vernikov. Slišali so namreč, da naj bi bilo cepljenje povezano z delovanjem hudobnega duha. Škof Andrej Saje je v odgovoru zapisal, da ...