Papež Frančišek pri današnji opoldanski molitvi (foto: Divisione Produzione Fotografica)
Papež Frančišek pri današnji opoldanski molitvi | (foto: Divisione Produzione Fotografica)

Prepirajte se kolikor hočete, a vedno se spravite še pred nočjo

Papež in Sveti sedež | 06.10.2024, 20:55 s. Meta Potočnik

Papež Frančišek je spregovoril o zakonski ljubezni in naravni odprtosti poročenih za rojevanje otrok.

Papežev nasvet zakoncem

Spomnil je, da je Jezusovem času položaj ženske bil v zakonu veliko slabši glede na moškega. Mož jo je lahko zapodil ali odslovil tudi zaradi nepomembnih stvari. Zaradi tega je Jezus svoje sogovornike ponovno pripeljal k zahtevam ljubezni, ki je večna. Zahteva zvestobo in ni brez težav:

"Priporočam vam takole: Možje in žene, prepirajte se o vsem kakor želite, toda vedno se spravita, še preden gresta spat! Veste zakaj? Ker je hladna vojna naslednjega dne zelo nevarna."

Spomnil na obletnico napada teroristov Hamasa

Zakonce je tudi spodbudil o pogumni odločitvi za otroke ki so najlepši sad ljubezni, največji Božji blagoslov, vir veselja in upanja za vsak dom in za vso družbo. Spomnil je tudi na jutrišnjo obletnico začetka vojne v Gazi in napad teroristov Hamasa na Izrael:

"Vsak narod ima pravico, da obstaja v miru in varnosti. Imajo ozemlje, ki se ga ne sme napasti ali vanj vdreti. Imajo pravico do suverenosti, ki jo morajo drugi spoštovati in v zagotavljanju dialoga in mire in ne sovraštva in vojne."

Papež in Sveti sedež
Marija Cigoj in duhovnik spremljevalec skupnosti Srce p. Ivan Platovnjak v studiu Radia Ognjišče (photo: Marjana Debevec) Marija Cigoj in duhovnik spremljevalec skupnosti Srce p. Ivan Platovnjak v studiu Radia Ognjišče (photo: Marjana Debevec)

Ko se ti sesuje svet...

Razveza, ločitev, razhod, zapuščenost so ene najbolj bočeih travm, ki lahko doletijo človeka. Ločeni so bili pogosto v Cerkvi odrinjeni na rob, saj jim nismo znali prisluhniti in sprejeti ...

Prešernov trg se je napolnil z veseljem do življenja (photo: Rok Mihevc) Prešernov trg se je napolnil z veseljem do življenja (photo: Rok Mihevc)

Sonce življenja ogrelo slovensko prestolnico

Ljubljano je dopoldne preplavilo veselje do življenja. Na že tretjem pohodu za življenje v Sloveniji v tem letu se je namreč zbralo več tisoč ljudi, predvsem družin, mladih, pa tudi starih staršev ...

Donald Trump in Kamala Harris (photo: pixabay) Donald Trump in Kamala Harris (photo: pixabay)

Kaj bo odločilo ameriške volitve?

V Združenih državah Amerike bodo čez mesec dni volili predsednika države. V boju za omenjeni položaj sta nekdanji predsednik in republikanski kandidat Donald Trump ter aktualna podpredsednica in ...

Kako je z zdravjem vaših nog? (photo: PixaBay) Kako je z zdravjem vaših nog? (photo: PixaBay)

Tudi stopala so ogledalo zdravja

S prihodom hladnejših dni izbiramo vse bolj zaprto obutev. Zato je pomembno posvetiti več pozornosti tudi negi stopal. Vida Ozis, strokovnjakinja medicinske pedikure, je svetovala o vsakodnevni ...