Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Pred leti smo bili z mini ognjiščem na Stični mladih prava atrakcija (foto: Rok Mihevc)
Pred leti smo bili z mini ognjiščem na Stični mladih prava atrakcija | (foto: Rok Mihevc)

Radijski studio na štirih kolesih na Stični mladih 2024

Radijski utrip | 17.09.2024, 11:18 Jakob Čuk

Radio Ognjišče je na festivalu Stična mladih prisoten že vrsto let. Ker pa v letošnjem letu obeležujemo 30. obletnico delovanja, bomo tokrat še posebej vidni. V soboto, 21. septembra, bomo program od 9. do 17. ure prenašali neposredno s prizorišča festivala. Kako? S pomočjo radijskega studia na štirih kolesih!

Vabljeni, da si od blizu ogledate ustvarjanje programa s terena. Na lastne oči boste videli kaj vse je potrebno, da nas lahko poslušalci slišijo po vsej Sloveniji. Na naši stojnici se boste lahko naučili, kako se posname in obdela radijski prispevek in poslušali, kako zveni vaš glas na posnetkih.

RADIJSKA EKIPA 

Jure Sešek bo vodil Sobotno iskrico, v kateri se bo pogovarjal z zanimivimi gosti, med drugimi tudi z aktualnim zmagovalcem oddaje Slovenija ima talent Domnom Kljunom. V oddaji Za življenje bo Jure gostil duhovnika Mitja Markoviča.

Domen Kljun na Radiu Ognjišče
Domen Kljun na Radiu Ognjišče © Urša Sešek

Župnik Mitja Markovič
Župnik Mitja Markovič © Jakob Čuk

Maja Morela bo povezovala program in pred mikrofon vabila duhovnike, prostovoljce, udeležence, vodje delavnic in druge prijetne sogovornike. Izjave, ki bodo odmevale po festivalu v različnih oddajah, bo na prizorišču snemal Jon Kanjir.

Maja Morela in Manca Hribar z Luko Modicem
Maja Morela in Manca Hribar z Luko Modicem © Rok Mihevc

Članek o dogodku na naši spletni strani bo delo Mance Hribar, ki jo boste lahko slišali tudi v informativni oddaji Utrip dneva ob 15h. Rok Mihevc bo poskrbel, da nas boste lahko prek fotografij in kratkih videoposnetkov spremljali tudi na družbenih omrežij. Jaka Korenjak in Izidor Šček bosta zagotovila video prenos oddaje Za življenje in svete maše na našem Youtube kanalu in Facebook strani. Marko Zupan in Matej Kržišnik bosta zadolžena za delovanje terenskega studia, predvajanje posebej izbrane glasbe in mešanje zvoka. Vodja ekipe Jakob Čuk pa bo poskrbel, da bomo vsi dobro usklajeni.

Andrej Jerman in Matej Kržišnik v terenskem studiu
Andrej Jerman in Matej Kržišnik v terenskem studiu © Rok Mihevc

Pridružite se nam pri stojnici Radia Ognjišče in posnemite svoj radijski prispevek.

KAJ SO PRIPRAVILI ORGANIZATORJI?

Kot običajno uvodnemu programu sledi sveta maša, ki se bo začela ob 12. uri. Daroval jo bo ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore. Za glasbo bosta poskrbela priložnostno sestavljena zbor in orkester. Za tem bo na voljo veliko število aktivnosti, ki se bodo odvijale sočasno. Po 14. uri bo možno obiskati zanimive delavnice, športni turnir in nastope izbranih glasbenih gostov. V cerkvi bodo na voljo duhovne vsebine s pričevanjem duhovnika Janeza Rusa, dogajanje pa se bo sklenilo z velikim slavilnim koncertom v večernih urah.

Več o programu Stične mladih 2024 si lahko preberete na spletni strani sticna.net.

Radijski utrip
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...