Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Rakete nad Izraelom (foto: https://x.com/sentdefender)
Rakete nad Izraelom | (foto: https://x.com/sentdefender)

Iranski napad končan. Izrael naj bi rakete uspešno prestregel.

Novice | 01.10.2024, 20:24 Robert Božič

Po podatkih časopisa The Jerusalem Post je bilo iz Irana na Izrael zgodaj zvečer izstreljenih "na stotine" balističnih raket, medtem ko nekateri drugi viri navajajo, da naj bi Iran napadel z 200 raketami, ki pa niso povzročile večje škode in naj bi terjale le eno smrtno žrtev in več ranjenih.

Izraelske oblasti so prebivalstvu že sporočile, da lahko zapusti zaklonišča, ponovno naj bi odprli tudi izraelski zračni prostor, poroča BBC. "Smo v visoki pripravljenosti, tako obrambno, kot ofenzivno. Branili bomo državljane države Izrael. Ta napad bo imel posledice. Imamo načrte in delovali bomo na kraju in ob času, kot se odločimo,"  BBC prenaša sporočilo tiskovnega predstavnika izraelske vojske.

Iranska revolucionarna garda je zgodaj zvečer sporočila, da je raketni napad na Izrael odgovor na uboje vodje šiitskega gibanja Hezbolah Hasana Nasrale, političnega vodje palestinskega islamističnega gibanja Hamas Ismaila Hanije in iranskega generala Abasa Nilforušana.

Tarče napadov naj bi bila izraelska vojaška oporišča. Napad naj bi bil tudi odgovor na izraelski vstop na Libanonsko ozemlje in akcije čiščenja Hezbolahove infrastrukture za obstreljevanje izraelskega ozemlja.

 Bela hiša je že popoldne sporočila, da je pripravljena braniti Izrael in da bo neposredni vojaški napad na Izrael imel resne posledice za Iran.

Novice
Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor) Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor)

Srčna gesta, gospo Mimiko peljali na možev grob

Na Radiu Ognjišče radi izpostavljamo lepe in pozitivne zgodbe, ki jih piše naše življenje. Predvsem tiste, ki se dotikajo starejših, saj se zavedamo, da so najranljivejši v naši družbi.

Magdalena Fabčič (photo: Martina Zaletel) Magdalena Fabčič (photo: Martina Zaletel)

Menopavza kot čas, ko ženska v sebi najde moč

Menopavza je v družbi še vedno tabu. Zato si Magdalena Fabčič želi, da ne bo več dolgo edina vodnica skozi to pomembno obdobje preobrazbe ženskega organizma, da bi se ojunačila še kakšna ženska in ...

Duhovnik Mitja Markovič v prenosnem radijskem studiu (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Mitja Markovič v prenosnem radijskem studiu (photo: Rok Mihevc)

Pri vprašanju vere so "meritve vernosti" nemogoče

V oddaji »Za življenje« smo v soboto, na dan »Stične mladih 2024« gostili duhovnika Mitjo Markoviča, ki je bil tako eden izmed gostov, ki smo jih tisto živahno dopoldne gostili v našem potujočem ...

Karel Smolle (photo: NSKS) Karel Smolle (photo: NSKS)

Karel Smolle: Proti delu ni zelišča

Koroški Slovenec Karel Smolle, pravnik in politik, je septembra dopolnil osemdeset let, a je še vedno dejaven, razpret med avstrijsko Koroško in Dunajem. Kar dvakrat je bil izvoljen v avstrijski ...