Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Primož Roglič se pokriža ...  (foto: posnetek zaslona)
Primož Roglič se pokriža ... | (foto: posnetek zaslona)

Primož Roglič se pokriža. Kaj si lahko o tem mislimo kristjani?

Slovenija | 12.09.2024, 19:10 s. Meta Potočnik

Primož Roglič ima za seboj fascinantno zgodbo, kako se je iz smučarskega skakalca prelevil v vrhunskega kolesarja. V zgodovino tega športa se je zapisal tudi z zadnjo zmago na Vuelti v Španiji, kjer je nastal tale kratek video posnetek:

 

Tu je še fotografija, ko sta ob zlatem križcu na posebni verižici še kolo in smučarski skakalec. Športa, ki sta mu v življenju največ dala.

 

 

Nekajkrat je spregovoril tudi o pomenu tetovirane podobe križa na desni roki: "Tatu predstavlja bolj vero v stvari, dejstva, v katera sam verjamem. Ni toliko povezan s krščanstvom." Visoko na lestvici njegovih vrednost so družina, delavnost in vztrajnost. Z njihovo obilno pomočjo je prišel do vseh uspehov: "Zelo sem vesel, da imam možnosti pošiljati pozitivna sporočila tudi ostalim ljudem."

Kaj si kristjani lahko mislimo o tem?

Vsekakor ni na mestu, da Rogliča uporabimo v stilu »propagando za Jezusa in pogumnega kristjana«, ker o njegovi osebni veri ne vemo ničesar. Očitno pa mu je simbol križa blizu, sicer ga ne bi uporabljal. Morda mu je blizu sporočilo dveh prekrižanih premic: z nogami trdno na tleh, a z glavo in srcem ciljati visoko in daleč. Morda mu križ, ki pomeni tudi napor, daje moč in pogum na skoraj nečloveških tekmovanjih.

Vsekakor ga ni prav nič sram in v tem je bolj podoben drugim tujim športnikom, ki na zelenicah ali kje drugje sproščeno izkazujejo svoj odnos do Boga, do Jezusa, do Marije.

Vsekakor ga ni prav nič sram in v tem je bolj podoben drugim tujim športnikom, ki na zelenicah ali kje drugje sproščeno izkazujejo svoj odnos do Boga, do Jezusa, do Marije. Pri nas je eden takšnih brazilski nogometaš Marcos Tavares. Meni to daje vtis, da je Roglič človek v enem kosu, sodobno povedano, da je integrirana osebnost. To kar misli in čuti, tudi pokaže in pove.

In v tem nam je lahko zgled. Primož, ponosni smo nate!

Slovenija
Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5) Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5)

Poroka

Na zadnji avgustovski dan sem v župnijski cerkvi Sv. nadangela Mihaela v Krkavčah v prisotnosti družine in prijateljev do oltarja pospremil ljubo hčerko Gajo Ano, od koder jo je v zakonsko zvezo ...

Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X) Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X)

Ekipa je klicala goste, da ne bi zaspali

Založba Učila je izdala in predstavila Guinnessovo knjigo rekordov 2025. Knjiga vsebuje 2115 rekordov, od tega je 80 odstotkov novih ali posodobljenih. Vključenih je tudi sedem novih slovenskih ...

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade!

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.