Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Novinar Nejc Krevs (foto: TV Slovenija)
Novinar Nejc Krevs | (foto: TV Slovenija)

Udeležbo na forumu razume kot priznanje novinarskemu delu

Slovenija | 30.08.2024, 08:40 Nejc Krevs

Še pred začetkom največjega diplomatskega dogodka v regiji Blejskega strateškega foruma, ki se bo začel v ponedeljek, se bo danes v Sloveniji zbralo tudi 42 mladih voditeljev iz 30-ih držav sveta. Letos namreč že trinajsto leto zapored poteka tudi Blejski strateški forum za mlade, kjer zbrani udeleženci razpravljajo o globalnih izzivih sveta. Med mladimi voditelji, ki se bodo po delovnem vikendu preselili še na osrednji forum, bo tudi novinar Nejc Krevs.

Veselim se, da bom lahko kot eden izmed mladih voditeljev pod geslom "Obnovitev skupnih temeljev" izmenjaval svoje poglede na različne globalne izzive sveta: od reševanja konfliktov, preprečitev novih pandemij do izkoreninjenja revščine in vključevanja ranljivih skupin v vse družbene pore. Udeležbo na forumu razumem kot priznanje mojemu novinarskemu delu.

Med skoraj 400 prijavljenimi kandidati na program BSF Young nas je bilo kot ste omenili 42 izbranih voditeljev iz 30-ih držav in petih kontinentov. Velik privilegij je, da slišiš pogled človeka z drugega konca sveta, in predvsem je izziv kako se poenotiti pri delikatnih vprašanjih, ki polarizirajo svet in nas delijo na globalni jug in globalni sever ... kljub temu pa sem prepričan, da bomo pri univerzalnih temeljih kot so človekove pravice in empatični odnos do tako imenovanega "drugega" izoblikovali enotna stališča.

Prihajamo z različnih političnih, medijskih, diplomatskih in nevladnih krogov, kar je zelo spodbudno. Poleg delovnega vikenda na Pokljuki v okviru Blejskega srateškega foruma za mlade, pa se veselim tudi panelov na Bledu. Biti del BSF-ja je izjemno. Kar nekaj visokih gostov se bo udeležilo foruma, tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Verjamem, da bo priložnost, da kot mladi voditelj izzovem ključne odločevalce, da prispevajo svoj delež h krepitvi globalne stabilnosti.

Slovenija
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...