Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Papež pred današnjo opoldansko molitvijo (foto: Vatican media)
Papež pred današnjo opoldansko molitvijo | (foto: Vatican media)

Kam gre papež tokrat?

Papež in Sveti sedež | 23.08.2024, 12:54 s. Meta Potočnik

Papež Frančišek bo od 2. do 13. septembra na daljšem pastoralnem obiskuje Azije in Oceanije, saj bo obiskal Indonezijo, Papuo Novo Gvinejo in Vzhodni Timor. Vmes bo med 11. in 13. septembrom gost katoličanov v Singapurju.

Po besedah tamkajšnjega kardinala bo to priložnost za jasno sporočilo o vprašanjih, kot sta umetna inteligenca in okolje vključevanje raznolikosti kultur in političnih sistemov in zgodovine Katoliške Cerkve v Aziji.

Upa, da bo papež prišel s sporočilom edinosti, upanja in prizadevanja za misijonski pogum, ki je v središču njegovih spodbud. Nazadnje je to državo obiskal sv. Janez Pavel II. leta 1986. 33 odstotkov je budistov. Krščanstvo je zelo cvetoče in predstavlja 17 odstotkov prebivalcev.

Papež in Sveti sedež
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...