Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Gospod Lojze s soprogo ter Urša in Miha (foto: Rok Mihevc)
Gospod Lojze s soprogo ter Urša in Miha | (foto: Rok Mihevc)

Lojze, hvala, ker z zgledom dobrovoljnega gospoda navdihujete tudi nas

Radijski utrip | 19.07.2024, 10:04 Urša Sešek

Gospoda Lojzeta smo obiskali še enkrat. Ker smo mu želeli prenesti dobre želje, pozdrave in navdušenje vseh spletnih sledilcev.

Mihova harmonika ga je presenetila v postelji, kamor 94. Lojze odide po zajtrku. Počitek je takoj prekinil, vstal in začel plesati. "Želel sem si, da bi še enkrat zaplesal z vami in želja se mi je izpolnila. Sedaj lahko umrem!"

 

 

Povedal je, da se z ženo Tilko počasi navajata na življenje v domu. Na vprašanje, če že imata družbo v domu, je gospa Tilka odgovorila: "Veste, celo življenje sva delala, ne znava se družit, sedaj na stara leta pa se tega ne moreva naučiti."

© Rok Mihevc

Harmonika in dobra volja sta res zdravilo. "Veste, v življenju se vse vrne. Trudil sem se biti dober in prijazen tudi do tistih, ki so bili grdi do mene. Tudi zato sem si danes že drugič zaslužil vaš obisk."

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

Z Lojzetom in Tilko smo odšli še v pritličje v skupni prostor, kjer smo z ostalimi stanovalci še malo zapeli in zaplesali. Gospoda Lojzeta je prišla prijetna dama celo prosit za ples.
Svoji vnukinji je v naslednjih dneh povedal: "Veš, noreli smo, kot bi bili spet mladi. Bilo je čudovito. Prosim, pokliči jih in se še enkrat zahvali!"

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

Gospod Lojze, hvala vam, ker z vzgledom dobronamernega in dobrovoljnega gospoda navdihujete tudi nas.

Gospod Lojze s soprogo ter Urša in Miha
Gospod Lojze s soprogo ter Urša in Miha © Rok Mihevc

© Rok Mihevc

Radijski utrip
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.