Jure SešekJure Sešek
Andrej JermanAndrej Jerman
Petra StoparPetra Stopar
 Gospod pa je povedal: Mislil sem, da bom to noč umrl, zelo slabo sem se počutil. Še dobro, da nisem! (foto: Rok Mihevc)
Gospod pa je povedal: Mislil sem, da bom to noč umrl, zelo slabo sem se počutil. Še dobro, da nisem! | (foto: Rok Mihevc)

Še dobro, da nisem umrl!

Radijski utrip | 03.07.2024, 11:33 Urša Sešek

Dobro delo dobro dene (DDDD) - to zelo močno drži! Ko nekoga razveseliš, presenetiš, z njim zapoješ, zaplešeš, mu ponudiš kavo, ga obiščeš, sprejmeš dar, ga objameš, poješ pripravljen tiramisu, .... osrečiš najprej sebe, pa tudi sočloveka. Dobro delo je v bistvu sebično dejanje, ker te napolnjuje.

Ob 30-letnici delovanja Radia Ognjišče sodelavci izvajamo akcijo DDDD (Dobro delo dobro dene). Obiščemo kakšnega našega zvestega PROjevca (Prijatelja Radia Ognjišče), presenetimo poslušalca, obiščemo dom za ostarele ali vrtec, .... Vse to smo smo naredili tudi v julijski akciji DDDD.

Najprej smo v Šempeter na kavo povabili našo zvesto poslušalko in dobrotnico Terezo iz Ščeden.

© Rok Mihevc

Naša zvesta poslušalka in dobrotnica Tereza iz Ščeden.
Naša zvesta poslušalka in dobrotnica Tereza iz Ščeden. © Rok Mihevc

Potem smo šli v Dom ostarelih v Vrtojbo in z varovanci zapeli in zaplesali. S harmoniko smo šli tudi do tistih, ki v skupni prostor niso mogli in so ostali v svoji sobi. Kakšno veselje! V eni sobi smo presenetili gospoda na vozičku. Kako so se mu zasvetile oči, ko je zaslišal harmoniko! Potem pa je ob pesmi "Na Roblek" z velikim trudom vstal z vozička in začel plesati. Ne samo plesati, celo skakati! "Če ostanete pri nas, bo še shodil," je rekla terapevtka v domu. Gospod pa je povedal: ""Mislil sem, da bom to noč umrl, zelo slabo sem se počutil. Še dobro, da nisem!"

V Domu starejših občanov v Vrtojbi
V Domu starejših občanov v Vrtojbi © Rok Mihevc

Miha je poskrbel za veselo vzdušje
Miha je poskrbel za veselo vzdušje © Rok Mihevc

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

Ljudem dajmo ljubezen in sočutje, ne papirjev za evtanazijo
Ljudem dajmo ljubezen in sočutje, ne papirjev za evtanazijo © Rok Mihevc

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

© Rok Mihevc

 

Šempetrskemu župniku Sašu Mugerliju smo izročili voščilo ob srebrnomašniškem jubileju. Obljubil nam je 11 novih pesmi in prijavo na festival Ritem srca.

Srebrnomašnik Sašo Mugerli
Srebrnomašnik Sašo Mugerli © Rok Mihevc

© Rok Mihevc

V Petrovem domu za ostarele duhovnike smo poklepetali s stanovalci in se čudili umu 106-letnega Aleksandra Lestana.

© Rok Mihevc

Pot nas je vodila še do gospe Majde Tomažič iz Dupelj. Tokrat je ona presenetila nas, saj je za prav vsakega radijca izvezla krasen, unikaten prtiček z rožicami. Ni hotela povedati, koliko časa je potrebovala za izdelavo, a samo za en listek na rožici mora 20 krat premaknit šivalni stroj. Skupaj smo odšli še do njenega soseda Jurija, ki je ljubiteljski kamnosek in je za nas izdelal kamniti radio.

Majda Tomažič iz Dupelj je za vsakega radijca izvezla prtiček
Majda Tomažič iz Dupelj je za vsakega radijca izvezla prtiček © Rok Mihevc

© Rok Mihevc

Kamnosek Jurij in njegovi lepi izdelki
Kamnosek Jurij in njegovi lepi izdelki © Rok Mihevc

Čudovito je obiskovati poslušalce in ljudi, lepo je delati dobra dela.

Poglejte si še kakšen video utrinek in fotogalerijo:

Radijski utrip
Gustavo Gutiérrez (photo: Vatican Media) Gustavo Gutiérrez (photo: Vatican Media)

Umrl oče teologije osvoboditve

V 96-letu starosti je v Peruju umrl dominikanski teolog Gustavo Gutiérrez, ki velja za očeta teologije osvoboditve in besedne zveze »prednostna izbira za uboge v Cerkvi«.

Zbrani salezijanci na Salezijanskih dnevih (photo: donbosko.si) Zbrani salezijanci na Salezijanskih dnevih (photo: donbosko.si)

Salezijanci preverili tudi svoje zdravje

V Veržeju so se nedavno zbrali sobratje salezijanci na Salezijanskih dnevih. Ti so namenjeni skupnemu druženju, molitvi, poglobitvi izbrane tematike in pogovorih o aktualnih temah salezijanske ...

Franc Tekavec je navdušil s širino svojega znanja. človekoljubnostjo in odprtostjo duha. (photo: NL) Franc Tekavec je navdušil s širino svojega znanja. človekoljubnostjo in odprtostjo duha. (photo: NL)

Nisem ravno šaljivec, mrk pa tudi ne

Sredi Vidovskih hribov, na meji med Cerkniško občino in Rakitniško planoto, je zaselek Čohovo, kjer ima posest Franc Tekavec. Zanimiv mož številnih znanj, med katerimi je tudi destiliranje, ...

Obžalovanje, žalost, fotografija je simbolična (photo: Sasin Tipchai / Pixabay) Obžalovanje, žalost, fotografija je simbolična (photo: Sasin Tipchai / Pixabay)

Takrat se je zame začel pekel ...

Milena je po burnem otroštvu, v katerem je bila neposredna priča bratove zasvojenosti in obupnih težav, ki jih je povzročal staršem, tudi sama v mladostniških letih zapadla v alkohol in droge. Ko ...

Larisa Kragelj, Jasna Humar in dr. Bojana Beović z novinarko Heleno Križnik (photo: Rok Mihevc) Larisa Kragelj, Jasna Humar in dr. Bojana Beović z novinarko Heleno Križnik (photo: Rok Mihevc)

Veliko palic, nobenega korenčka

Razvilo se bo zdravstvo dveh hitrosti. Tega se boji predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Bojana Beović. V oddaji Pogovor o je komentirala novelo zakona o zdravstveni dejavnosti, ki je ...