Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Ena prvih aktivnosti v vrtcih in osnovnih šolah bo prikaz pravilne uporabe zaščitne maske in umivanja rok (foto: Tamino Petelinšek / STA)
Ena prvih aktivnosti v vrtcih in osnovnih šolah bo prikaz pravilne uporabe zaščitne maske in umivanja rok | (foto: Tamino Petelinšek / STA)

V Omanu položili temelje za novo katoliško cerkev

Svet | 12.07.2024, 14:01 s. Meta Potočnik

V Omanu, na geografskem križišču med šiitskim Iranom in sunitskim svetom so v župniji položili temeljni kamen za katoliško cerkev in nov pastoralni center. Slovesnost je vodil apostolski vikar Južne Arabije Paolo Martinelli.

Že dlje časa se je namreč kazala potreba po prostorih za katehezo, srečanja in prebivanje duhovnikov, saj se je katoliška skupnost tam povečala, čemur botruje veliko priseljevanje delavcev. Tako se je število otrok z manj kot 100 na začetku leta 1987 povečalo na več kot 2000. Povejmo še, da je v Omanu državna religija islam, šeriatsko pravo pa glavni pravni vir, vendar država omogoča versko svobodo in prepoveduje diskriminacije na podlagi veroizpovedi. Šestinosemdeset odstotkov prebivalcev je muslimanov. Kristjani predstavljajo skoraj sedem odstotkov prebivalstva. 

Svet, Cerkev po svetu
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.