Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik
Izraelska vojska je včeraj napadla katoliško šolo Svete Družine (foto: Radio Vatican)
Izraelska vojska je včeraj napadla katoliško šolo Svete Družine | (foto: Radio Vatican)

Napad na katoliško šolo v Gazi

Cerkev po svetu | 09.07.2024, 10:24 s. Meta Potočnik

Izraelska vojska je včeraj napadla katoliško šolo Svete Družine. To je ena najpomembnejših katoliških ustanov na tem območju, ki se nahaja v okrožju Rimal, nekaj kilometrov od župnije Svete družine, je povedal župnik Gabriel Romanelli.

Šola je bila zadeta dvakrat, več ljudi je bilo ubitih in veliko ranjenih. Od začetka napadov gosti na tisoče beguncev, ki nimajo ničesar več, predvsem doma, v katerem bi lahko živeli.

In kako sploh preživijo kristjani in drugi, ki so pribežali na območje župnije? Takole je povedal župnik Romanelli: "Hvaležni smo latinskemu patriarhu v Jeruzalemu, ki koordinira večino pomoči. Prav tako papežu Frančišku in različnim organizacijam. Zaenkrat imamo hrane dovolj, zato smo lahko pomagali tudi več kot 1200 družinam v okrožju, s katerimi smo v dobrih odnosih, saj je naše okrožje zelo popularno. Imamo tudi vodo, da jo lahko delimo s tistimi, ki so se zatekli k nam. A najtežja stvar je pomanjkanje goriva, ki ga potrebujemo za polnjenje baterij, za polnjenje cistern z vodo, za njeno filtriranje, in seveda za občasno hlajenje, kajti v tem času imamo zelo visoke temperature. To zelo težko prenašajo dojenčki, bolniki in starejši."

Cerkev po svetu
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...