Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Uradni obisk kitajskega predsednika Xi Jinpinga v Srbiji. Kitajski predsednik Xi Jinping in srbski predsednik Aleksandar Vučić. (foto: Xinhua/STA)
Uradni obisk kitajskega predsednika Xi Jinpinga v Srbiji. Kitajski predsednik Xi Jinping in srbski predsednik Aleksandar Vučić. | (foto: Xinhua/STA)

»Mi Slovencev ne bomo nikoli pozabili!«

Komentar tedna | 10.05.2024, 15:33 dr. Janez Juhant

Tako je svetnik sovjetskega veleposlaništva v Beogradu 5. aprila leta 1941, tik pred napadom Nemčije na Jugoslavijo, nedvomno izjavil, da sovjeti mislijo tudi na Slovenijo. Slovenci v Društvu prijateljev Sovjetske zveze, med njimi sokoli in krščanski socialisti z Edvardom Kocbekom so podprli pokroviteljstvo sovjetov nad Slovenci. Ker niso uspeli v Španiji, je z revolucijo Slovenija postala odskočna deska v »vojni za sovjetizacijo sveta«. Angela Vode se je temu uprla, zato so jo izključili iz partije. Ob ponavljanem poveličevanju OF je treba resnici na ljubo reči, da je bila Protiimperialistična fronta orodje za revolucijo po diktatu Stalina, saj so sredi vojne komunisti v OF zapisali, »da je Slovenija kakor ves Balkan absolutna ruska domena.«

Ob vsem spoštovanju ruskega naroda ne pozabimo, da Putinova levičarska oblast še vedno razpreda svoje mreže po Sloveniji, Balkanu, Evropi in svetu. Predsednik Pahor je ob kandidaturi za posredovalca med Kosovom in Srbijo potrdil, kako izzivalne so razmere na Balkanu in v Evropi. Slovenija je sicer hvala Bogu v Evropski uniji, a njena levičarska oblast širi plodna tla za nered in ribarjenje v kalnem ter vmešavanje in poseganje diktatorjev. Celo med vodilnimi v Evropski uniji se najdejo, ki se zgledujejo po taki centralizaciji, včasih tudi zaradi premajhne učinkovitosti Zveze, a tudi zaradi imperialnih vplivov. Poleg Putina zdaj vse bolj misli na nas in našo soseščino tudi postkomunistična Kitajska, kar je potrdil z obiskom v Franciji, na Madžarskem in v Srbiji vodja kitajskih komunistov Ši Džinping.

Zbor za republiko ob evropskih volitvah poziva, da volimo kandidate, ki se zavzemajo za kulturno in politično samostojnost Slovenije in ostalih držav, spoštujejo krščanski izvor Evrope, zagovarjajo demokratične temelje in zavračajo vsiljevanje tujih ideologij. Oživljanje totalitarnih vzorcev pri nas in v Evropi zahteva odločnost vseh demokratov, da se povezano upremo bleščečim parolam levičarjev, ki jim ni mar za demokracijo in dobrobit državljanov, pač pa so orodje te nasilne strategije levičarjev in spodkopavajo temelje slovenske in evropske demokracije. Razodevajo se v brutalni vojni v Ukrajini in brezobzirni in razdiralni politiki levičarjev po svetu.

Demos je dal v devetdesetih izjemen prispevek Sloveniji in uresničil sen Slovencev, ko je uveljavil plebiscitarno voljo za samostojno državo. Zaradi pomanjkanja politične spretnosti, kratkoročnosti in vpliva levih padalcev je prehitro razpadel in prepustil Slovenijo životarjenju levičarjev. Zaradi tega smo zdaj zdrsnili v družbeni nered, brezpravje in sistematično ropanje države in njenih davkoplačevalcev. Evropske volitve, ki so pred nami, so torej lahko prvi korak k streznitvi in odločnosti, če bomo volili odgovorno. Naj bodo izraz narodne in demokratične zavesti, odločnosti in preudarnosti. Izbirajmo ljudi, ki jim gre za Slovenijo, Evropsko unijo in Evropo vrednot in demokratičnih temeljev.

V svetovnem zapletenem položaju je pomembno, da bodo politiki Evropske unije uspešno kljubovali putinovskim in težnjam drugih levičarskim diktatorskih sil. Čas je, da dokončno zavrnemo komunistične prevare in pokroviteljstva, ki hočejo iz nas narediti odvisnike in še po sto letih zavajajo naivne, ki verjamejo njihovim lažem. Naivnost ima vedno tudi oprijemljive prvine. Janez Gradišnik je zapisal za Kocbeka, da je sicer po vojni živel v osami, a bil deležen materialnih ugodnosti, ki so ga izolirale od običajnih državljanov. Nevladni kolesarji niso zastonj kolesarili, saj so postali državni koritarji, ki se napajajo iz proračunskega denarja in norčujejo iz nas. V demokratični Sloveniji in Evropi pa želimo vsi živeti bolje, ne le materialno, pač pa tudi kulturno in duhovno. Zato se je potrebno odločno upreti prevladi levičarskih patronov in zlorabam, s katerim hočejo upropasti Slovenijo. «Želi bomo mi na Jugu samo to, kar si bomo sami pridelali,« je zapisal Krek. Torej, dragi Slovenci in državljani Slovenije, mislite sami nase, da drugim ne bo treba misliti in odločati namesto Vas. S pametno in odločno volilno odločitvijo okrepimo Slovenijo in prispevajmo k pregledni Evropski uniji.

Komentar tedna
Evharistija (photo: Pixabay) Evharistija (photo: Pixabay)

Telovo: Bog, ki je želel ostati med nami

»Skrivnost današnjega praznika je skrivnost Boga, ki je želel ostati med nami. Če bi kristjana ob polnoči zbudili in ga vprašali, kaj je evharistija, kaj je sveta maša – bi moral znati odgovoriti, ...

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO) Pavle Ravnohrib in Matic Vidic v družbi s. Mete (photo: ARO)

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic: O veri brez sramu

Pavle Ravnohrib in Matic Vidic sta kristjana in javni osebnosti, ki želita s svojimi t.i. talk showi prebujati Slovenijo in ljudi spodbujati k osebnemu razmišljanju o veri, vesti in pogumu.

 (photo: Rok Mihevc)  (photo: Rok Mihevc)

Ritem srca 2024 - reportaža

Petkov večer je tokrat prinesel reportažo iz letošnjega festivala Ritem srca. Prečesali smo dogajanje po dolgem in počez, slišali pogovore z gosti, nastopajočimi, organizatorji, obiskovalci. Na ...

Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc) Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)

Vse informacije na enem mestu

Dolgoletna želja se je uresničila. Vsem, ki se želijo vrniti v Slovenijo, se priseliti ali sodelovati s Slovenijo, ni več treba “od okenca do okenca”. Informacije finančne uprave, centrov za ...

O avtorju