Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Logo stranke Za Slovenijo - Glas za otroke in družine (foto: spletna stran stranke)
Logo stranke Za Slovenijo - Glas za otroke in družine | (foto: spletna stran stranke)

Odločno proti zastrupljanju mladih in starejših

Slovenija | 30.04.2024, 10:43 Jon Kanjir

Devetega junija pričakujemo evropske volitve, skupaj z njimi so napovedani tudi trije referendumi. Oglasili so se iz organizacij Gibanje za otroke in družine ter Glas za otroke in družine. Napovedali so sodelovanje v kampanji s katero bodo izrazili nasprotovanje dvema referendumoma.

V omenjenima organizacijama odločno nasprotujejo medicinski zastrupitvi bolnih in starejših. Prepričani so, da mora država zaščititi vse bolnike in starejše pred medicinsko zastrupitvijo in zagotoviti zdravstveni sistem, ki bo zdravil in lajšal bolečine, ne pa ubijal. Opozarjajo, da vlada nima pravice zmanjševati stroškov za zdravstvo in pokojnine z odstranitvijo bolnih ter ostarelih.

Obenem želijo mlade zaščititi pred zastrupitvenim samomorom, saj je to zanje in za njihove družine najhujša oblika nesreče. Menijo, da moramo mladim pokazati, da se morajo v življenju boriti, poiskati pomoč in premagovati težave. Odločno nasprotujejo tudi legalizaciji drogiranja mladih. Menijo, da legalizacija marihuane vodi v uporabo trdih drog kot sta kokain in heroin. Uporaba marihuane naj bi bila eden glavnih razlogov za nastanek težkih duševnih obolenj.

Uživanje mamil uničuje življenja mladih in njihovih družin. Država mora po njihovem mnenju odvisnost od mamil preprečevati, ne pa spodbujati. Dodajajo še, da moramo mladim pokazati smisel in lepoto življenja, država pa mora omogočiti in spodbujati mlade, da bodo pridobili izobrazbo, se zaposlili in si ustvarili družino.

Slovenija
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...