Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Vstajenje (foto: theholyresurrection.com)
Vstajenje | (foto: theholyresurrection.com)

Gospod je vstal, resnično je vstal!

Radijski utrip | 30.03.2024, 19:01 msgr. Franci Trstenjak

Ko si voščimo velikonočne praznike, ponavadi rečemo: blagoslovljeni naj bodo, polni veselja in radosti. Naši bratje po veri v pravoslavni Cerkvi pa se ob veliki noči pozdravljajo in voščijo z besedami: Gospod je vstal! in drug na to besedo odgovori: Resnično je vstal!

V teh besedah: Gospod je vstal, resnično je vstal! je povzet temelj naše krščanske vere. Brez tega temelja ni naše vere in brez te resnice ni evangelija.

Gospod je vstal, resnično je vstal! To naj bo naše velikonočno voščilo drug drugemu. Niso potrebne visoko leteče besede, tudi ni potreben pesniški pridih ali visoka modrost. Preprosto povejmo vsem, kar je povedal Peter: Mi smo priče, da je Bog obudil Jezusa tretji dan in se je prikazal nekaterim.

Iskreno vam želimo, da bi bili pričevalci, pogumni pričevalci Jezusovega vstajenja, ker človeštvo danes potrebuje pogumnih ljudi. Potrebuje ljudi, ki se ne bojijo ničesar, in ki jih veter ne obrača, ker živijo iz globoke in prepričljive vere, da je Kristus vstal in živi.

Voščilo želimo skleniti z besedami, ki so vam morda že poznane: Ne sramuj se svoje vere. Če imamo vero, imamo vse, četudi nimamo nič. Če pa nimamo vere, nimamo nič, četudi imamo vse!

Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče voščimo veselo Alelujo vsem in vsakemu posebej!

Radijski utrip
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...