Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Vstajenje (foto: theholyresurrection.com)
Vstajenje | (foto: theholyresurrection.com)

Gospod je vstal, resnično je vstal!

Radijski utrip | 30.03.2024, 19:01 msgr. Franci Trstenjak

Ko si voščimo velikonočne praznike, ponavadi rečemo: blagoslovljeni naj bodo, polni veselja in radosti. Naši bratje po veri v pravoslavni Cerkvi pa se ob veliki noči pozdravljajo in voščijo z besedami: Gospod je vstal! in drug na to besedo odgovori: Resnično je vstal!

V teh besedah: Gospod je vstal, resnično je vstal! je povzet temelj naše krščanske vere. Brez tega temelja ni naše vere in brez te resnice ni evangelija.

Gospod je vstal, resnično je vstal! To naj bo naše velikonočno voščilo drug drugemu. Niso potrebne visoko leteče besede, tudi ni potreben pesniški pridih ali visoka modrost. Preprosto povejmo vsem, kar je povedal Peter: Mi smo priče, da je Bog obudil Jezusa tretji dan in se je prikazal nekaterim.

Iskreno vam želimo, da bi bili pričevalci, pogumni pričevalci Jezusovega vstajenja, ker človeštvo danes potrebuje pogumnih ljudi. Potrebuje ljudi, ki se ne bojijo ničesar, in ki jih veter ne obrača, ker živijo iz globoke in prepričljive vere, da je Kristus vstal in živi.

Voščilo želimo skleniti z besedami, ki so vam morda že poznane: Ne sramuj se svoje vere. Če imamo vero, imamo vse, četudi nimamo nič. Če pa nimamo vere, nimamo nič, četudi imamo vse!

Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče voščimo veselo Alelujo vsem in vsakemu posebej!

Radijski utrip
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...