Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Slovenska zastava (foto: gov.si)
Slovenska zastava | (foto: gov.si)

Popoldne »budnica« na Kongresnem trgu

Novice | 21.03.2024, 09:19 Uredništvo Radia Ognjišče

Največja opozicijska stranka SDS, kritična do vlade in trenutnega stanja v državi, popoldne ob 17.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravlja protestni shod. Kot so napovedali na družbenih omrežjih, bodo na shodu "vsem, ki uničujejo našo domovino", jasno povedali, da imajo dovolj. Zbrane bo nagovoril tudi predsednik stranke Janez Janša.

Poslanka Jelka Godec je v včerajšnjem pogovoru za našo večerno informativno oddajo Mozaik dneva dejala: »Shod smo poimenovali budnica. In glede na to upam, da se bo marsikdo, ki je do zdaj spal prebudil.«

Godec: »Dovolj je norčevanja!«

Godčeva še dodaja, da želijo »vladajoči kliki na čelu z Robertom Golobom povedati, da je dovolj norčevanja iz prava, ustavnega reda, dostojanstva državljanov in državljank, torej dovolj je norčevanja iz države. Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.

Janša: »Mislimo resno!«

Predsednik SDS Janez Janša pa o zborovanju pravi: »To zborovanje bo resno. To bo zadnji poziv k razumu, k treznosti, potem pa bodo itak volilci imeli junija v rokah najmočnejše orožje demokracije in jaz verjamem da bo rezultat dodatna budnica in streznitev.

Že ob 15.00 Zbor za prihodnost

Popoldne ob 15.00 pa stranka NSi v Cankarjevem domu, v dvorani Alme Karlin pripravlja Zbor za prihodnost.

"Dolžnost vsake odgovorne politične stranke je poiskati rešitve na ključne izzive, ki jih pred nas postavlja negotova prihodnost. Slovenija ima izjemne potenciale, najti pa je potrebno pot in načine, da jih udejanjimo. Nova Slovenija jih bo iskala v okviru Zbora za prihodnost, kjer bomo v dialogu z uveljavljenimi domačimi strokovnjaki analizirali vzroke za obstoječe stanje in oblikovali nabor ukrepov za prihodnost Slovenije.," pravi Matej Tonin.Sodelovali bodo ekonomist Janez Šušteršič, davčni strokovnjak Ivan Simič, član sveta KGZS Janez Beja, strokovnjak za komuniciranje Dejan Verčič in kardiolog Marko Noč.

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.