Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)

Papež Frančišek: darovanje in odpuščanje sta bistvo Božje slave

Novice | 17.03.2024, 13:01 Marcel Krek

»Na križu vidimo Jezusovo in Očetovo slavo,« nas je na današnjo tiho nedeljo pred opoldansko molitvijo spomnil papež Frančišek.

Sveti oče je ob premišljevanju današnjega evangelija poudaril, da nam Jezus "želi povedati, da slava za Boga ne pomeni človeškega uspeha, slave ali ugleda. Po papaževih besedah je za Boga slava ljubiti do te mere, da daš svoje življenje. "Poveličanje Zanj pomeni podariti Sebe, biti dostopen, ponuditi Svojo ljubezen. To je doseglo vrhunec na križu, kjer je Jezus do skrajnosti razširil Božjo ljubezen, v celoti razkril obličje usmiljenja, nam podaril življenje in odpustil tisitm, ki so ga pribili na križ."

Papež Frančišek nas je ob tem povabil, naj se vprašamo: "Kakšno slavo si želim zase, za svoje življenje, o kateri sanjam za svojo prihodnost?" Ali je to zemeljska slava? Ali pa je to "pot daru in odpuščanja, pot križanega Kristusa, pot tistega, ki se ne naveliča dajati. Kajti ko dajemo in odpuščamo, v nas zasije Božja slava, je še dodal Sveti oče in nas priporočil Devici Mariji, ki naj nam pomaga,: "da bi bili živi odsev Božje ljubezni".

Novice, Duhovnost
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...