Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Ana Petrič je direktorica DEOS Notranje Gorice (foto: osebni arhiv)
Ana Petrič je direktorica DEOS Notranje Gorice | (foto: osebni arhiv)

Slovenka leta Ana Petrič svoje talente uspešno razvija kot direktorica Doma starejših

Slovenija | 09.03.2024, 08:09 s. Meta Potočnik

Letošnja Slovenka leta je direktorica doma starejših Deos Notranje Gorice Ana Petrič, ki je širši javnosti znana po ustvarjalnih pristopih, ki lepšajo življenje starejših in zaposlenih. Med njimi sta projekt Mala pozornost za veliko veselje, pisanje voščil za starejše po domovih in skupnostih ter prvi vrtec v njihovem Domu, ki ima na stanovalce izjemno pozitiven vpliv. Ob 8. marcu smo jo vprašali, na kaj je ponosna pri svojem delu in kako bi izboljšala odnos do starejših.

Svojo poklicno pot je s srednjo upravno šolo pričela kot strežnica. Kasneje je vodila tudi varovani oddelek za osebe z demenco. Ker je želela razmere v Domu spremeniti na bolje, je končala še fakulteto za socialno delo.

V pogovoru, ki smo ga objavili ob mednarodnem dnevu žena nas je zanimalo, ali je bila njena pot kaj težja zato, ker je ženska.

Ani Petrič je izredno všeč, da dela v domu s koncesijo, saj tako ne potrebuje posebnih dovoljenj za izvedbo novih aktivnosti kakor bi jih v primeru javnega doma, kjer bi jih strokovni svet lahko postavljal nepotrebne ovire. Ko gleda svojo profesionalno pot pravi, da je najbolj ponosna na dobre odnose, ki jih ustvarja z zaposlenimi. Ob tem pa izpostavi tudi poletno varstvo za otroke zaposlenih, sodelovanje z VDS in vključitev enote Angelinega vrtca Montessori v stavbo Doma.

Slovenija, Novice
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...