Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Assisi (foto: Pixabay)
Assisi | (foto: Pixabay)

Letošnji Radijski misijon v živo iz Assisija

Radijski utrip | 27.02.2024, 13:02 msgr. Franci Trstenjak

Od nedelje 17. do sobote 23. marca bo v programu Radia Ognjišče potekal radijski misijon pod naslovom: »Molitev, utrip življenja«. S sporočilom želimo slediti želji papeža Frančiška, da je leto 2024 leto molitve, kot priprava na sveto leto, ki ga bomo obhajali v prihodnjem letu.

Osrednje govore bo pripravljal kapucin br. Štefan Kožuh, ki jih bomo posneli v krajih svetega Frančiška Asiškega. V našem programu bodo iz teh krajev tudi kratka javljanja in prenosi opoldanske molitve ter večerne sv. maše.

Spodbude za napredovanje na poti svetosti, h kateremu smo vsi povabljeni od sv. krsta naprej, bosta pripravljala tudi duhovnik Mitja Markovič, ki je župnik v Šentjurju pri Celju, in gledališki igralec Gregor Čušin.

br. Štefan Kožuh, Mitja Markovič in Gregor Čušin so ustvarjalci letošnjega misijona
br. Štefan Kožuh, Mitja Markovič in Gregor Čušin so ustvarjalci letošnjega misijona

V času radijskega misijona je petek, 22. marca, načrtovan kot SPOVEDNI DAN. V več krajih bo priložnost za prejem zakramenta sv. spovedi od jutra do večera, ponekod pa samo v deljenem času.

Radijski misijon 2024
Radijski misijon 2024 © franciscanseculars.com

MOLITEV ZA USPEH RADIJSKEGA MISIJONA

Na radijski misijon se pripravljamo z molitvijo sv. Frančiška Asiškega in z njo prosimo za potreben blagoslov. Vabljeni, da jo kdaj zmolite tudi vi.

O, vzvišeni in veličastni Bog,
razsvetli temine mojega srca.
Daj mi pravo vero, trdno upanje in popolno ljubezen,
razumnost in spoznanje, o, Gospod,
da se bom držal tvoje svete in resnične zapovedi. Amen.

Radijski utrip
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...