Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Margaret Grace Davis (foto: Meta Potočnik)
Margaret Grace Davis | (foto: Meta Potočnik)

Želela je biti misijonarka za železno zaveso

Naš gost | 01.03.2024, 14:13 s. Meta Potočnik

Margaret Grace Davis je Angležinja, ki že več kot 50 let živi v Sloveniji. Delala je na Filozofski fakulteti, prevedla precej knjig in v zrelih letih postala vodnica terapevtske psičke Tačke Pomagačke, s katero prinašata veselje otrokom in ostarelim. Njen duh je živ in svež, krepi ga z branjem Svetega pisma in trdno vero, da nebeški Oče skrbi zanjo. Prehodila je skoraj vse slovenske gore in to ji je prinašalo ogromno veselja. Dolgo in bogato življenje, ki je vredno, da o njem izvemo kaj več. Gostili smo jo v oddaji Naš gost.

Je angleška jezikoslovka in prevajalka, rojena davnega leta 1942 v Manchestru v Veliki Britaniji. Kot sedemnajstletno dekle z globoko vero v Jezusa je sprva želela opravljati misijonarski poklic v deželah vzhodne Evrope. Od 1971 dalje je preko Britanskega sveta opravljala delo lektorice za angleški jezik na oddelku za germanistiko na Filozofski fakulteti Ljubljani. Pred tem je bila dve leti lektorica v Bukarešti. Čeprav je sprva nameravala krožiti po vzhodnoevropskih deželah, se je ustalila v Sloveniji, tako zaradi gora, kamor rada zahaja, kot zaradi ljudi.

Društvo Tačke pomagačke

Po upokojitvi se je preselila v stanovanje v bližini Doma ostarelih Deos Medvode. Tam sva se spoznali, saj sva obe prostovoljki v tem Domu. Med pogovorom je bila z nama še ena prostovoljka na štirih nogah. To je terapevtska psička Shadow, saj je Margaret Davis po upokojitvi postala članica društva Tačke Pomagačke.

Prijazna, črno siva mešanka, s katero obiskujeta starejše v delovni terapiji, predvsem pa tiste, ki so nepokretni. Tistim otrokom, ki je marajo branja, se pridružita pri branju in ga motivirata.

Pripada evangelijski Cerkvi Kristusovi bratje

Že več let je aktivno sodeluje pri Svetopisemski družbi Slovenije. Vsak dan bere Sveto pismo in premišljuje o božji dobroti. Ob tem je povedala: »Veliko sem v naravi. V njej občudujem lepoto stvarstva. Ko sem hodila po gorah, ki so prelepe, sem razmišljala: Kako lepo je tukaj! In to je le predhodnica lepote nebes, ki nas čaka.«

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj

Naš gost
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...