Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Otroci (foto: Spletna stran Angelin vrtec)
Otroci | (foto: Spletna stran Angelin vrtec)

Maja pravi: "Sveta Angela je reševala ljudi."

Slovenija | 27.01.2024, 09:07 s. Meta Potočnik

Tako je na vprašanje, kaj ve povedati o Angeli Merici odgovorila triletna Maja. Postavil ga je duhovnik Franci Alič, ki je 26. januarja za družine otrok Angelinega vrtca in uršulinke daroval sveto mašo v cerkvi Sv. Trojice v Ljubljani.

Kdo je bila Angele Merici? Preprosta žena iz Desenzana ob Gardskem jezeru v Italiji. Leta 1535 je z ustvarjalno modrostjo ustanovila Družbo sv. Uršule. Zbirala je dekleta, ki so se želela posvetiti Bogu sredi sveta. Zelo pogumna poteza v tistem času!

Kasneje so njene sestre na temelju njenega Pravila razvile bogato vzgojno delo prepleteno z pristnim verskim čutom. Sestre so ponosne, da so pred več kot 20 leti v Slovenijo prve pripeljale Montessori pedagogiko in odprle Angelin vrtec.

Povejmo še, da je Angelin vrtec https: www.angelinvrtec.si minulo jesen odprl novo enoto v Domu Deos v Notranjih Goricah, kjer so že našli lepo sožitje med otroki in stanovalci Doma. Prijave še sprejemajo.

Slovenija, Sociala, Novice
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...