Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Kruh, iz moke, vode in soli, z nekaj spretnosti postane umetnina. Delo Anite Šumer. (foto: Nik Jarh)
Kruh, iz moke, vode in soli, z nekaj spretnosti postane umetnina. Delo Anite Šumer. | (foto: Nik Jarh)

Pogum za hvaležnost!

Dogodki | 05.11.2023, 10:31 Robert Božič

V Cerkvi na Slovenskem na nedeljo po prazniku Vseh svetih obhajamo Zahvalno nedeljo. To je slovesni dan hvaležnosti in zahvaljevanja, ne le za letino in pridelke, ki jih je dala narava, ampak tudi za vse druge darove, za delo, za talente in spretnosti, za možnost preživetja, za družino, za spoznanja, za svobodo, dobroto, dom, milost vere ...

Pri današnjih svetih mašah se verniki, duhovniki in škofje s hvaležno držo zahvaljujemo drug drugemu in Bogu za vse prejeto v minulem letu.

Zahvala bližnjemu pomeni utrjevanje dobrih vezi in graditev občestva in to je še posebej pomembno v takih letih kot je letošnje, ko so mnogi med nami bili v vremenskih ujmah zelo prizadeti in smo jim po svojih močeh množično priskočili na pomoč.

Mnoge stiske, ki nam jih je letošnje leto kot skupnosti prineslo nas lahko zagrenijo, lahko pa nam pomagajo, da znamo stopiti iz svojega kroga in zbrati pogum za hvaležnost. Naj nas k taki drži danes nagovorijo mladi.

Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Želimlje je pod vodstvom zborovodkinje Polona Stegu posnel video z naslovom Hvalnica. Glasba, besedilo in aranžma so delo Blaža Podobnika, zbor je posnel naš tonski mojster Jakob Čuk, video pa je posnel Matjaž Feguš.

Hvaležnost tudi z 29. gala koncertom

Zahvalna nedelja kliče, vabi in spodbuja k zahvali. Tudi nas, radijce, ki v tem duhu danes ob 15.00 in 19.00 v Cankarjevem domu v Ljubljani za naše PRO-jevce, poslušalke in poslušalce pripravljamo 29. Gala koncert in se z njim zahvaljujemo za vso podporo, ki smo jo deležni pri našem poslanstvu. To je hkrati začetek vstopa v 30. leto našega delovanja.

29. Gala koncert Radia Ognjišče
29. Gala koncert Radia Ognjišče © ARO

Vabimo vas, da slavimo Življenje sámo, da smo hvaležni za svoje življenje, za ljudi ob nas in znamo to tudi skupaj praznovati. Praznujmo!

Dogodki
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...