Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Kruh, iz moke, vode in soli, z nekaj spretnosti postane umetnina. Delo Anite Šumer. (foto: Nik Jarh)
Kruh, iz moke, vode in soli, z nekaj spretnosti postane umetnina. Delo Anite Šumer. | (foto: Nik Jarh)

Pogum za hvaležnost!

Dogodki | 05.11.2023, 10:31 Robert Božič

V Cerkvi na Slovenskem na nedeljo po prazniku Vseh svetih obhajamo Zahvalno nedeljo. To je slovesni dan hvaležnosti in zahvaljevanja, ne le za letino in pridelke, ki jih je dala narava, ampak tudi za vse druge darove, za delo, za talente in spretnosti, za možnost preživetja, za družino, za spoznanja, za svobodo, dobroto, dom, milost vere ...

Pri današnjih svetih mašah se verniki, duhovniki in škofje s hvaležno držo zahvaljujemo drug drugemu in Bogu za vse prejeto v minulem letu.

Zahvala bližnjemu pomeni utrjevanje dobrih vezi in graditev občestva in to je še posebej pomembno v takih letih kot je letošnje, ko so mnogi med nami bili v vremenskih ujmah zelo prizadeti in smo jim po svojih močeh množično priskočili na pomoč.

Mnoge stiske, ki nam jih je letošnje leto kot skupnosti prineslo nas lahko zagrenijo, lahko pa nam pomagajo, da znamo stopiti iz svojega kroga in zbrati pogum za hvaležnost. Naj nas k taki drži danes nagovorijo mladi.

Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Želimlje je pod vodstvom zborovodkinje Polona Stegu posnel video z naslovom Hvalnica. Glasba, besedilo in aranžma so delo Blaža Podobnika, zbor je posnel naš tonski mojster Jakob Čuk, video pa je posnel Matjaž Feguš.

Hvaležnost tudi z 29. gala koncertom

Zahvalna nedelja kliče, vabi in spodbuja k zahvali. Tudi nas, radijce, ki v tem duhu danes ob 15.00 in 19.00 v Cankarjevem domu v Ljubljani za naše PRO-jevce, poslušalke in poslušalce pripravljamo 29. Gala koncert in se z njim zahvaljujemo za vso podporo, ki smo jo deležni pri našem poslanstvu. To je hkrati začetek vstopa v 30. leto našega delovanja.

29. Gala koncert Radia Ognjišče
29. Gala koncert Radia Ognjišče © ARO

Vabimo vas, da slavimo Življenje sámo, da smo hvaležni za svoje življenje, za ljudi ob nas in znamo to tudi skupaj praznovati. Praznujmo!

Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.