Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tanja DominkoTanja Dominko
Kruh, iz moke, vode in soli, z nekaj spretnosti postane umetnina. Delo Anite Šumer. (foto: Nik Jarh)
Kruh, iz moke, vode in soli, z nekaj spretnosti postane umetnina. Delo Anite Šumer. | (foto: Nik Jarh)

Pogum za hvaležnost!

Dogodki | 05.11.2023, 10:31 Robert Božič

V Cerkvi na Slovenskem na nedeljo po prazniku Vseh svetih obhajamo Zahvalno nedeljo. To je slovesni dan hvaležnosti in zahvaljevanja, ne le za letino in pridelke, ki jih je dala narava, ampak tudi za vse druge darove, za delo, za talente in spretnosti, za možnost preživetja, za družino, za spoznanja, za svobodo, dobroto, dom, milost vere ...

Pri današnjih svetih mašah se verniki, duhovniki in škofje s hvaležno držo zahvaljujemo drug drugemu in Bogu za vse prejeto v minulem letu.

Zahvala bližnjemu pomeni utrjevanje dobrih vezi in graditev občestva in to je še posebej pomembno v takih letih kot je letošnje, ko so mnogi med nami bili v vremenskih ujmah zelo prizadeti in smo jim po svojih močeh množično priskočili na pomoč.

Mnoge stiske, ki nam jih je letošnje leto kot skupnosti prineslo nas lahko zagrenijo, lahko pa nam pomagajo, da znamo stopiti iz svojega kroga in zbrati pogum za hvaležnost. Naj nas k taki drži danes nagovorijo mladi.

Mešani mladinski pevski zbor Gimnazije Želimlje je pod vodstvom zborovodkinje Polona Stegu posnel video z naslovom Hvalnica. Glasba, besedilo in aranžma so delo Blaža Podobnika, zbor je posnel naš tonski mojster Jakob Čuk, video pa je posnel Matjaž Feguš.

Hvaležnost tudi z 29. gala koncertom

Zahvalna nedelja kliče, vabi in spodbuja k zahvali. Tudi nas, radijce, ki v tem duhu danes ob 15.00 in 19.00 v Cankarjevem domu v Ljubljani za naše PRO-jevce, poslušalke in poslušalce pripravljamo 29. Gala koncert in se z njim zahvaljujemo za vso podporo, ki smo jo deležni pri našem poslanstvu. To je hkrati začetek vstopa v 30. leto našega delovanja.

29. Gala koncert Radia Ognjišče
29. Gala koncert Radia Ognjišče © ARO

Vabimo vas, da slavimo Življenje sámo, da smo hvaležni za svoje življenje, za ljudi ob nas in znamo to tudi skupaj praznovati. Praznujmo!

Dogodki
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...