Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Škofje plenarno sejo začeli z ogledom razstave o zlorabah 'Shame – European stories' (foto: SŠK)
Škofje plenarno sejo začeli z ogledom razstave o zlorabah 'Shame – European stories' | (foto: SŠK)

Škofje plenarno sejo začeli z ogledom razstave o zlorabah

Škofovska konferenca | 20.11.2023, 15:30 SŠK

V ponedeljek, 20. in v torek, 21. novembra 2023, v prostorih Nadškofijskega ordinariata v Ljubljani poteka plenarna seja Slovenske škofovske konference, ki se je poleg slovenskih škofov udeležujejo tudi gostje iz sosednjih škofovskih konferenc.

V ponedeljek, pred začetkom seje, so si škofje skupaj ogledali razstave Shame – European stories pri sv. Jožefu. Razstava, ki vključuje serijo fotografij ljudi, ki so povedali svoje zgodbe o zlorabi v otroštvu ali mladosti, je ponovno potrdila odločenost škofov za delo na področju preprečevanja zlorab, zagovarjanja žrtev in spodbujanja preventivnih dejavnosti na področju zlorab.

Več o razstavi na spletni strani Družbe Jezusove.

Preberite si tudi nagovor in molitev škofa Andreja Sajeta ob odprtju razstave.

Škofovska konferenca
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.