Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Voditelja oddaje Melani Mekicar in Blaž Švab (foto: RTV Slovenija)
Voditelja oddaje Melani Mekicar in Blaž Švab | (foto: RTV Slovenija)

Oddaja, ki skrbi za kakovostno slovensko glasbo, se poslavlja

Slovenija | 10.11.2023, 10:37 Urša Sešek

Priljubljena televizijska oddaja s slovensko glasbo »V petek zvečer« bo 8. decembra predvajala zadnjo klasično oddajo, na Silvestrovo pa zadnjo praznično oddajo in se poslovila od gledalcev.

20 sezon televizijskih oddaj Blaža Švaba

Blaž Švab, Jure Karas, Miha Gorše, Martin Juhart in ostala ekipa, ki je pripravljala odlične priredbe in izvajalce spremljala v živo, je potrebna oddiha, pravijo. Zato so se z vodstvom RTV dogovorili, da za nekaj časa prekinejo sodelovanje in se bodo razšli v prijateljskem duhu. Blaž Švab, ki že 20 sezon pripravlja televizijske oddaje (pred »V petek zvečer« so bili še drugi formati) bi imel rad več časa za družino in ustvarjanje glasbe, Jure Karas se spogleduje z gledališčem.

Čas za počitek

Ekipa oddaje ima še veliko idej in energije za nadaljevanje in če bo RTV za, z veseljem po nekaj časa, ko si odpočijejo, nadaljujejo.

Kakovostna slovenska glasba

V vsem času so pripravili preko 600 novih priredb slovenskih skladb. Uspešnost priredb se kaže tudi v izjemnem številu ogledov na kanalu YouTube. Posnetki bi bili obogatitev glasbenih lestvic na mnogih radijskih postajah, zato upamo, da RTV SLO posnetke čim prej izda. Naj gre slovenska kakovostna glasba med ljudi!

Oddaja »V petek zvečer« je bila poklon slovenski glasbi, ustvarjalci njeni ambasadorji. Upamo, da jo jeseni čez leto dni znova opazimo na programu, da nas bo z glasbo in humorjem spet prikovala pred televizijske ekrane.

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.