Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Voditelja oddaje Melani Mekicar in Blaž Švab (foto: RTV Slovenija)
Voditelja oddaje Melani Mekicar in Blaž Švab | (foto: RTV Slovenija)

Oddaja, ki skrbi za kakovostno slovensko glasbo, se poslavlja

Slovenija | 10.11.2023, 10:37 Urša Sešek

Priljubljena televizijska oddaja s slovensko glasbo »V petek zvečer« bo 8. decembra predvajala zadnjo klasično oddajo, na Silvestrovo pa zadnjo praznično oddajo in se poslovila od gledalcev.

20 sezon televizijskih oddaj Blaža Švaba

Blaž Švab, Jure Karas, Miha Gorše, Martin Juhart in ostala ekipa, ki je pripravljala odlične priredbe in izvajalce spremljala v živo, je potrebna oddiha, pravijo. Zato so se z vodstvom RTV dogovorili, da za nekaj časa prekinejo sodelovanje in se bodo razšli v prijateljskem duhu. Blaž Švab, ki že 20 sezon pripravlja televizijske oddaje (pred »V petek zvečer« so bili še drugi formati) bi imel rad več časa za družino in ustvarjanje glasbe, Jure Karas se spogleduje z gledališčem.

Čas za počitek

Ekipa oddaje ima še veliko idej in energije za nadaljevanje in če bo RTV za, z veseljem po nekaj časa, ko si odpočijejo, nadaljujejo.

Kakovostna slovenska glasba

V vsem času so pripravili preko 600 novih priredb slovenskih skladb. Uspešnost priredb se kaže tudi v izjemnem številu ogledov na kanalu YouTube. Posnetki bi bili obogatitev glasbenih lestvic na mnogih radijskih postajah, zato upamo, da RTV SLO posnetke čim prej izda. Naj gre slovenska kakovostna glasba med ljudi!

Oddaja »V petek zvečer« je bila poklon slovenski glasbi, ustvarjalci njeni ambasadorji. Upamo, da jo jeseni čez leto dni znova opazimo na programu, da nas bo z glasbo in humorjem spet prikovala pred televizijske ekrane.

Slovenija
Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.