Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
TikTok (foto: pixabay)
TikTok | (foto: pixabay)

Radiu Ognjišče so izbrisali TikTok

Slovenija | 25.10.2023, 13:37 Uredništvo Radia Ognjišče

Vse naše poslušalce in sledilce na družbenih omrežjih obveščamo, da je prišlo do izbrisa našega profila na družbenem omrežju TikTok.

"Sporen" video posnetek?

Gotovo se še spomnite posnetka s Kongresnega trga, na katerem skupina deklet uničuje zastavice, simbolično sporočilo Pohoda za življenje. Tega smo na željo avtorice takrat objavili tudi na naših družbenih omrežjih in postal je, kot rečemo, viralen. Na našem Facebook profilu si ga je tako ogledalo več kot 160.000 ljudi, na Instagramu 2800, na Tik Tok profilu več kot 60.000. Očitno je to motilo skupino ljudi, ki sporočilu Pohoda za življenje nasprotujejo. Pod objavo so se namreč pojavili komentarji, ki so pozivali »Prijavite ta profil«.

Izbris kot posledica organiziranih prijav?

Teh prijav je bilo, kot kaže, dovolj, da je sledil izbris profila. S strani TikTok sistema smo prejeli obvestilo, da smo »banned« zaradi »kršitev pravil« in da gre v primeru omenjenega posnetka za nasilje. Prepričani smo, da posnetek ni kršil nobenih pravil TikTok omrežja, kot tudi ne katerih koli drugih pravil objave javnih dogodkov. To potrjuje tudi dejstvo, da enaka objava ni bila kot sporna označena na nobeni drugi platformi, zato predvidevamo, da je izbris in blokada našega profila zgolj in samo posledica organiziranih prijav.

Do profila ne moremo dostopati

Pojasnilo o dogajanju smo prosili tudi od TikToka. V odgovoru nas je podjetje le napotilo v aplikacijo in na profil, do katerega pa ne moremo več dostopati, saj ta ne obstaja več. Šlo je najverjetneje za avtomatiziran odgovor sistema in vprašanje je, če v takih primerih sploh pride do preverjanja dejstev.

Odprli smo nov profil

Ker obnovitev našega TikTok profila očitno ni mogoča, smo se odločili, da odpremo nov profil na tem omrežju. Vabimo, da se nam pridružite in s tem podprete naše delo in vrednote, ki jih na našem radiu zastopamo in zagovarjamo.

Nadaljevali bomo z objavo pozitivne, zabavne in tudi duhovne vsebine, kratkih videoposnetkov s spodbudnimi in pozitivnimi mislimi naših gostov, zagotovo pa ne bomo molčali, ko bo treba na spoštljiv način dati glas vrednotam in stališčem, ki jih tudi kot radio zastopamo.

Pozitivne vsebine in glas vrednotam

Na TikToku bomo še naprej prisotni z dobro vsebino. Nadaljevali bomo z objavo pozitivne, zabavne in tudi duhovne vsebine, kratkih videoposnetkov s spodbudnimi in pozitivnimi mislimi naših gostov, zagotovo pa ne bomo molčali, ko bo treba na spoštljiv način dati glas vrednotam in stališčem, ki jih tudi kot radio zastopamo. Naše poslanstvo, prinašati sporočilo veselja Življenja, ostaja neomajno.

Odprli smo nov profil na TikToku
Odprli smo nov profil na TikToku © posnetek zaslona

Vabljeni, da nas torej tudi na Tik Toku še naprej (ponovno) spremljate.

Slovenija
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...