Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Tone GorjupTone Gorjup
29. Gala koncert Radia Ognjišče (foto: ARO)
29. Gala koncert Radia Ognjišče | (foto: ARO)

29. Gala koncert Radia Ognjišče smo poimenovali "Praznujmo!"

Dogodki | 06.10.2023, 14:02 Urša Sešek

Prazniki so začimba našega življenja - aroma, ki ga naredi še bolj privlačnega. Zato je nesmiselno čakati le na rojstni dan enkrat na leto, saj lahko razloge za praznovanje najdemo na vsakem koraku.

Na Gala koncertu boste dobili nekaj lepih namigov. Dan lahko naredimo lep in poseben ne le zaradi obletnic porok, ampak se lahko spomnimo tudi na prijeten dogodek, začeto prijateljstvo, lep izlet ... slavimo pa lahko tudi življenje sámo, lahko smo hvaležni za svoje ali za nekoga, ki ga ni več med nami. Praznujmo!

Nastopajoči naj ostanejo skrivnost, spremljal pa jih bo simfonični orkester Cantabile iz Logatca. Vstopnice za Gala koncert, ki bo v nedeljo, 5. novembra 2023 ob 15. in 19 uri, so na voljo na vseh Petrolovih bencinskih servisih, na Mojekarte.si, na blagajni Cankarjevega doma ali njihovi spletni prodajalni.

Lahko si pa še ogledate, kako je bilo lansko leto.

Dogodki
Požar, ki je izbruhnil pod hribom Trstelj na Krasu (photo: Gasilska zveza Slovenije) Požar, ki je izbruhnil pod hribom Trstelj na Krasu (photo: Gasilska zveza Slovenije)

Požar na Krasu pogašen, pomagal tudi dež

Gasilcem, ki so ponoči čistili in zalivali robove požarišča na Krasu, je na pomoč prišel še dež brez neviht in strel, tako da je ogenj dokončno ukročen, so zjutraj sporočili iz regijskega štaba ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...