Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Lurška votlina (foto: Andrej Kalan)
Lurška votlina | (foto: Andrej Kalan)

Vabljeni na romanje v Lurd

Dogodki | 25.10.2023, 21:14 msgr. Franci Trstenjak

Radio Ognjišče in Kompas vabita na Romanje v Lurd s posebnim letalom iz Ljubljane pod duhovnim vodstvom mariborskega nadškofa metropolita msgr. Alojzija Cvikla. Romanje smo pripravili v sodelovanju z agencijo Kompas, ki sprejema prijave v svojih poslovalnicah in na telefonski številki 01 2006 111.

V Lurdu, pri lurški Gospe, je vedno lepo, tako domače, zato pa radi romamo k Njej in pred Njo izlijemo svojo dušo, ki je polna bolečin in trpljenja, skrbi in strahov, pa tudi veselje in hvaležnost se prepletata. V Lurdu se išče dušno in telesno zdravje, a najpomembnejše je, če se okrepi vera, ki spodbuja upanje in ljubezen. V lurški votlini se vedno znova slišijo Marijine besede: Kar koli vam poreče Jezus, storite! In te besede so zaupano poslanstvo, ki ga moramo opravljati, ko se vrnemo z romanja.

Iskreno povabljeni na romarsko pot v Lurd v soboto in nedeljo, 3. in 4. februarja 2024. Kratko bo romanje, a zagotovo bo v nekaj urah dovolj priložnosti za osebno in skupno pobožnost. Doživeta bo sveta evharistija in križev pot, pa tudi priložnost za sveto spoved bo. Kdor bo romal prvič, si bo lahko ogledal glavne točke t.i. Bernardkine poti in se tako približal svetosti svete Bernardke.

Križev pot v Lurdu
Križev pot v Lurdu © Andrej Kalan

1. DAN, SOBOTA, 3. 2. 2024: LJUBLJANA - LURD | večerja

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah in odhod posebnega letala proti Lurdu. Po približno dvournem letu pristanek na Lurškem letališču, prevzem prtljage in vožnja z avtobusom do Lurda in hotela. Ker je praviloma vstop v hotelske sobe po 14.00 uri, boste prtljago pustili v posebni sobi za garderobo in se peš odpravili do svetišča. Najprej boste počastili Lurško Gospo pri votlini, kjer se je Marija prikazala Bernardki osemnajstkrat, potem pa se odpravili na ogled vseh cerkva in vsega drugega, kar je zaobjeto v pojmu » Lurško svetišče«. Sveta maša. Križev pot. Čas za osebno pobožnost. Večerja in prenočevanje.

 

Pogled na baziliko v Lurdu
Pogled na baziliko v Lurdu © Andrej Kalan

2. DAN, NEDELJA, 4. 2. 2024: LURD - LJUBLJANA | zajtrk

Zajtrk. Po zajtrku boste imeli sveto mašo in po njej ogledi po Bernardkini poti. Čas za osebno pobožnost in nakup spominkov. Pred odhodom priporočamo kosilo (doplačilo). Popoldan boste zapustili Lurd in se odpeljali do letališča, od koder boste v poznih popoldanskih urah poleteli proti Ljubljani.

Cena romanja: 499 €

Prijave na številki: 01 2006 111

CENA VKLJUČUJE: poseben letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku 70€, topla pijača na letalu, avtobusni prevoz z letališča do hotela in nazaj, 1 pol-penzion v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah, participacija za vzdrževanje svetišč, DDV ter vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 40 €, zavarovanje z asistenco v tujini za osnovno kritje 6,80 € (cene za seniorje so drugačne) , pozno kosilo drugi dan 22 €, ostalo kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Opozorilo: Zaradi varnostnih predpisov glede vnosov tekočin v letalo boste morali lurško vodo, če jo boste želeli nesti domov, dati v kovček, ki ga boste oddali pri prejemu vstopnega kartona za letalo. Omejitev oddane prtljage je 20 kg na osebo.

Za prijave pokličite telefonsko številko agencije Kompas: 01 2006 111

Agencija Kompas si pridržuje pravico do spremenjenega zaporedja ogledov zaradi odpiralnih časov in logistike. Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje so sestavni del programov in so objavljeni ter splošno dostopni na spletnem naslovu www.kompas.si.

Program je sestavljen po pogojih na dan 20. 10. 2023. Izvedba se lahko spremeni v skladu z omejitvami, vezanimi na epidemijo covida-19 v terminu izvedbe programa.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika si agencija pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo programa (150). Izvajalec programa je KOMPAS Turistično podjetje d.o.o., Dunajska 117, Ljubljana, sektor POTOVANJA, Ljubljana.

Dogodki, Duhovnost
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.