Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Ustvarjalci in igralci  (foto: Studio Siposh)
Ustvarjalci in igralci | (foto: Studio Siposh)

Anton Martin Slomšek prihaja v naše domove

Slovenija | 27.10.2023, 09:46 Uredništvo Radia Ognjišče

Novembra bo igrano-dokumentarni celovečerni film o Antonu Martinu Slomšku, "Srečen bo čas", doživel tako televizijsko kot spletno premiero. Na Televiziji Slovenija 1 si ga bo moč ogledati v četrtek, 2. novembra, ob 20.10; na You Tube kanalu Studia Siposh pa v nedeljo, 26. novembra, ob 20. uri.

Filmska pripoved je stkana iz dveh zgodb, prva sledi Slomškovemu življenju, druga prikazuje svetnikovo dediščino v današnjem času. O njem pričajo tako strokovnjaki, kot vključena, s kančkom domišljije začinjena, kratka igrana filma. Ta interpretirata Slomškovo otroštvo ter predstavita hudomušnen pogled na politično dogajanje 19. stoletja na Slovenskem.

Srečen bo čas je sodoben filmski portret, ki odkriva ozadje vizionarskega dela Antona Martina Slomška. S svojo odločnostjo in velikimi napori je domači kulturni prostor pomikal ob bok drugim evropskim narodom, ki so doživljali svoj preporod. Srečen bo čas je navdihujoča zgodba o človeku, ki je poznal slovensko dušo in ji vdano posvetil svoje življenje.

 Na Televiziji Slovenija 1 si ga bo moč ogledati v četrtek, 2. novembra, ob 20.10; na You Tube kanalu Studia Siposh pa v nedeljo, 26. novembra, ob 20. uri.

© Studio Siposh

© Studio Siposh

Film je bil v slovenskih kinematografih predvajan v preteklem letu in je požel veliko zadovoljstvo publike. Ustvarila ga je ekipa Studia Siposh, ki se osredotoča na krščanske in zgodovinske vsebine. Studio redno ustvarja za ameriško krščansko televizijo EWTN, z vsaj enim projektom letno pa se pokloni tudi domačemu prostoru. Tako že nastaja nov igrano-dokumentarni film o Magdaleni Gornik.

Vabljeni k ogledu filma Srečen bo čas!

© Studio Siposh

Slovenija
Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes) Prebivalci Hersona (photo: Caritas Spes)

Zakaj se Ukrajinci bojijo prihahajoče zime

Ruske sile so ponoči nad Ukrajino izstrelile več kot 40 brezpilotnih letalnikov iranske izdelave. Pred tem naj bi ukrajinska vojska pri Kačjem otoku v Črnem morju sestrelila ruski bombnik Su-24. ...

Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner) Covid-19 bo očitno postal naš sezonski spremljevalec (photo: Pexels / Edward Jenner)

Petina okužb je covid-19

Petina okužb, ki so v porastu v teh zimskih tednih, je covid-19. Tako je v oddaji Svetovalnica opozorila družinska zdravnica iz Zdravstvenega doma Ljubljana dr. Jarmila Trček Breznikar, ki je ...