Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič (foto: Nebojša Tejić/STA)
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič | (foto: Nebojša Tejić/STA)

Urška Klakočar Zupančič se umika "zaradi preobremenjenosti"

Novice | 24.10.2023, 19:34 Slovenska tiskovna agencija Robert Božič

Urška Klakočar Zupančič ostaja predsednica DZ, o tem danes na seji sveta Gibanja Svoboda sploh ni bilo govora, je po seji dejal prvak stranke Robert Golob. Se pa "zaradi preobremenjenosti" umika z mesta podpredsednice stranke. Golob je ocenil še, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade.

Na njeno mesto v stranki so imenovali poslanko Saro Žibrat.

Na vprašanje o informacijah, ki so zaokrožile v javnosti o tem, da je Golob Klakočar Zupančičevo pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, je Golob dejal, da se včasih vpraša, kje mediji dobijo informacije. "Tudi o mojem odstopu jaz sem že dostikrat bral v medijih, ampak tega filma Janez Janša ne bo videl," je dejal.

Po njegovih besedah je bilo sporočilo današnje seje sveta namreč jasno: "Ostajamo trdni in enotni, zato, ker vemo, zakaj smo tukaj, ker nismo zaradi sebe, ampak smo zato, da uresničujemo voljo volivk in volivcev in ne bomo dovolili, da bi kdorkoli kot posameznik rušil stranko, ki je v resnici odpeljala Janeza Janšo iz oblasti."

Ob tem je Golob povedal tudi, da je svet brez glasu proti odločil, da poslanko Mojco Šetinc Pašek in bivšega poslanca LMŠ, v tem mandatu pa svetovalca v kabinetu Klakočar Zupančičeve Roberta Pavšiča izključijo iz stranke.Zelo narobe se bi bilo osredotočati na karakterne posebnosti vladajočih in anekdotične praske med akterji.

Kar zdaj gledamo, je znak sistemske deviantnosti slovenskega političnega sistema, ki omogoča, da pridejo na oblast ljudje brez vsake odgovornost do kogarkoli in česarkoli.

Novice
Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče) Dijaki frizerske šole so uredili stanovalce doma starejših (photo: FB DEOS Center starejših Črnuče)

Kaj hitro se je naredila prava vrsta ...

Tudi v DEOS Center starejših Črnuče je prišla pomlad in s tem čas za spremembe. Tako so stanovalci medse povabili dijaki Srednje frizerske šole, ki so se vabilu z veseljem odzvali, pišejo na ...