Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Izraelska zastava (foto: Osebni arhiv Nejc Krevs)
Izraelska zastava | (foto: Osebni arhiv Nejc Krevs)

Papež Frančišek, užaloščen zaradi tolikih žrtev v izraelsko-palestinski vojni

Svet | 08.10.2023, 13:38 s. Meta Potočnik

Papež Frančišek se je danes opoldne odzval na številne mrtve v palestinsko-izraelskem sporu.

"Izražam svojo žalost vsem svojcem žrtev in molim zanje, prav tako za tiste, ki preživljajo čas tesnobe in terorja. Lepo prosim, naj se napadi z orožjem končajo. Da bi vsi razumeli, da vojna in terorizem nista del rešitve, temveč prinašata smrt in trpljenje številnih nedolžnih ljudi. Vojna je poraz. Molimo za mir v Izraelu in Palestini," je dejal papež. 

Kot vsako nedeljo, se je tudi danes ustavil ob evangeliju, ki nam tokrat predstavlja dramatično priliko z žalostnim koncem, kjer najemniki ubijejo lastnikove služabnike in slednjič tudi njegovega sina. V svojem razmišljanju se je papež Frančišek vprašal: Kaj je šlo narobe tako lepem načrtu? Vzrok vidi v nehvaležnosti najemnikov.

"Iz tega prihaja nezadovoljstvo in obtožbe, nesporazumi in zavist. Ker ga žene užaljenost, lahko prehitro zameri ter pade v vrtinec nasilja. Da, dragi bratje in sestre, nehvaležnost rojeva nasilje, medtem ko lahko preprost 'hvala' prinese mir! Vprašajmo se torej: ali se zavedam, da sem prejel življenje in vero kot dar in da sem tudi sam dar?", ter nam tako podal edino uspešno pot za sožitje med narodi in vsakdanje odnose. 

Svet, Papež in Sveti sedež, Novice
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...