Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Požar na kmetiji Mis (foto: TV Medvode)
Požar na kmetiji Mis | (foto: TV Medvode)

Pomagajmo kmetiji Mis po uničujočem požaru

Kmetijstvo | 10.09.2023, 11:58 Robert Božič

V ponedeljek 4. septembra, je na velikem gospodarskem poslopju kmetije Mis v Zavrhu pod Šmarno goro izbruhnil uničujoč požar. Pogorelo je celotno ostrešje večjega gospodarskega poslopja, na katerem je bila tudi sončna elektrarna.

Del stavbe se je porušil, uničen je celoten objekt v katerem so bili hlev, molzišče in skladišče za krmo ter drugi pomožni prostori. Družini Mis je ob pomoči gasilcev uspelo rešiti vso živino in večino mehanizacije.

Združenje kmečkih sirarjev, katerega članica je tudi kmetija Mis, je minuli teden zagnalo akcijo zbiranja sredstev. V sodelovanju s Škofijsko karitas Ljubljana so odprli račun za zbiranje sredstev za obnovo Kmetije Mis. Vsak evro šteje in skupaj lahko naredimo veliko dobrega, so zapisali v vabilu vsem.

Podatki za nakazilo darov:
Prejemnik: Škofijska karitas Ljubljana
Naslov: Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana
Banka: NLB d.d.
TRR: SI 56 0214 0008 9842 562
Sklic: SI 00 285591
Namen nakazila: Požar kmetija Mis

 

Tudi sam vas vabim, da se združimo v pomoči preizkušani kmetiji in jim s svojim darom omogočimo obstanek in nadaljevanje kmetovanja ter pridelavo odličnega mleka in mlečnih izdelkov. Pogovoru z Misovimi boste lahko prisluhnili v naslednji nedeljski kmetijski oddaji.

Kmetijstvo
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.