Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Stična mladih (foto: Rok Mihevc)
Stična mladih | (foto: Rok Mihevc)

Stična mladih zastavlja Kristusu vprašanje

Cerkev na Slovenskem | 13.09.2023, 12:09 Manca Hribar

Cerkev na Slovenskem je sredi tedna mladih, ki se bo slovesno sklenil s tradicionalnim, že 43. srečanjem mladih v Stični. Letos bo potekalo pod geslom »Kdo praviš, da sem?«, vsebinsko pa se bo dotikalo življenja mladih iz dneva v dan ter iskanja lastne identitete. Letošnja Stična mladih prinaša tudi nekaj organizacijskih novosti.

Stična mladih pomaga pri iskanju

V današnjem svetu so mladi obkroženi z mnogimi glasovi, ki jim govorijo, kdo in kakšni naj bi bili. Nekateri jim pravijo, da morajo sami določiti, kdo so in kako se identificirajo. Tako Matevž Mehle, voditelj Urada za mlade in direktor Katoliške mladine, ki poudarja, da želijo s Stično mladih tem pomagati pri iskanju. Usmeriti jih želijo k Stvarniku, ki je vsakega ustvaril in pozna, kdo smo v svojem najglobljem bistvu. »Zaradi želje po sprejetosti, ljubljenosti, mnogokrat mladi in tudi vsi ostali iščemo identiteto na napačnih koncih. Da bi pa lahko resnično vedeli, kdo smo, se moramo obrniti na Kristusa. V njem prepoznamo sami sebe, svojo identiteto.«


Radio Ognjišče na Stični mladih

Na Stični mladih bomo tudi nekateri sodelavci Radia Ognjišče. Z različnimi sogovorniki se bomo javljali v program, nekaj foto in video utrinkov boste našli tudi na naši Facebook strani. 

Letošnja Stična prinaša tudi novosti

Letošnji program bo podoben lanskemu. Uvodu bo sledil uradni začetek s sveto mašo, po kosilu bosta sledila dva kroga delavnic in bogat spremljevalni program. Po večerji bo slavilni koncert, pri katerem bo sodeloval Stična bend s plesalci in drugimi gosti. Koordinator Stične Tadej Zalar je pretekli teden na novinarski konferenci predstavil nekaj organizacijskih novosti letošnjega festivala: »Letošnja posebnost je uvedba festivalske kartice, s katero bodo lahko udeleženci plačevali hrano, pijačo in festivalski merch.« Zalar dodaja, da bo letos obogaten tudi program v cerkvi. »Program bo duhovno-molitvene narave in bo sestavljen iz taizejske molitve, predstavitve Živih kamnov, pričevanja Gašperja Otrina, programa Večera Plus+ s skupino Svetnik in slovesnih večernic.«

Letošnja podoba Stične mladih
Letošnja podoba Stične mladih

Vstopnica do petka po nižji ceni

Celodnevne vstopnice za Stično mladih so do petka do polnoči dostopne po nižji ceni 12 evrov, na dan dogodka jih bo mogoče kupiti po redni ceni 15 evrov. Poleg vstopnice lahko mladi kupijo tudi vstopnico za vlak. Vse informacije o festivali so dostopne na spletni strani www.sticna.net.


Cerkev na Slovenskem
Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek) Skok čez Vršič na Mangart pa nazaj v Kranjsko goro. (photo: Rok Gajšek)

Kriza srednjih let

Z vami bi rad delil nekaj misli in občutji, ki sem jih pri sebi zaznal v zadnjih dneh, tednih, mesecih pa jih, prosim, vzemite s ščepcem soli in kančkom humorja. Pred kratkim sem namreč praznoval ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.