Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Poplave v Mostah pri Komendi. Narasla voda povzroča ogromno škodo v kmetijstvu. (foto: STA)
Poplave v Mostah pri Komendi. Narasla voda povzroča ogromno škodo v kmetijstvu. | (foto: STA)

Ne pozabimo na glasbenike, studie in orglarske delavnice, ki so jih prizadele poplave

Slovenija | 12.08.2023, 13:37 Uredništvo Radia Ognjišče

Ujma je prizadela tudi mnoge glasbenike po državi. Nekaterim je uničila studijske prostore, drugim glasbila, materialna škoda na njihovih domovih nikakor ni majhna. Ivan Hudnik je poklical Janeza Pera iz Alpskega kvinteta, ki živi v Mengšu, humorista in igralca Franca Pestotnika Podokničarja, ki je doma v Stahovici pri Kamniku, harmonikarja Janeza Dovča iz Sneberij in tonskega mojstra Boštjana Podlesnika iz Zgornje Savinjske doline.

Prisluhnite nekaterim pripovedim glasbenikov, ki jih je poklical Ivan Hudnik.

Kljub vsej škodi vsi vidijo velik pomen v človeški toplini in solidarnosti, zato vabljeni, da se množično odzovemo in v ponedeljek odidemo na teren in pomagamo po svojih močeh. Radijci bomo to naredili, ostanite v naši družbi in nas spremljajte še naprej. 

Slovenija, Sociala, Glasba
Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...

Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje) Kongresni trg so preplavile zastavice v spomin na otroke, umrle v postopkih splava (photo: Pohod za življenje)

"Hudo nam je pogledati vse te zastavice."

Nosilci Pohoda za življenje so dopoldne na Kongresni trg prinesli zastavice v spomin na umrle Slovence v postopkih splava. Izrazili so tudi nasprotovanje uvedbi zakona o prostovoljnem končanju ...