Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Rok MihevcRok Mihevc
Poplave v Mostah pri Komendi. Narasla voda povzroča ogromno škodo v kmetijstvu. (foto: STA)
Poplave v Mostah pri Komendi. Narasla voda povzroča ogromno škodo v kmetijstvu. | (foto: STA)

Ne pozabimo na glasbenike, studie in orglarske delavnice, ki so jih prizadele poplave

Slovenija | 12.08.2023, 13:37 Uredništvo Radia Ognjišče

Ujma je prizadela tudi mnoge glasbenike po državi. Nekaterim je uničila studijske prostore, drugim glasbila, materialna škoda na njihovih domovih nikakor ni majhna. Ivan Hudnik je poklical Janeza Pera iz Alpskega kvinteta, ki živi v Mengšu, humorista in igralca Franca Pestotnika Podokničarja, ki je doma v Stahovici pri Kamniku, harmonikarja Janeza Dovča iz Sneberij in tonskega mojstra Boštjana Podlesnika iz Zgornje Savinjske doline.

Prisluhnite nekaterim pripovedim glasbenikov, ki jih je poklical Ivan Hudnik.

Kljub vsej škodi vsi vidijo velik pomen v človeški toplini in solidarnosti, zato vabljeni, da se množično odzovemo in v ponedeljek odidemo na teren in pomagamo po svojih močeh. Radijci bomo to naredili, ostanite v naši družbi in nas spremljajte še naprej. 

Slovenija, Sociala, Glasba
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.