Nakladanje pomoči za Črno na traktorsko prikolico na kmetiji Potočnik. (foto: FB Koroška čveka)
Nakladanje pomoči za Črno na traktorsko prikolico na kmetiji Potočnik. | (foto: FB Koroška čveka)

Kmetu Kristjanu Videmšku je uspelo pomoč s kmetije Ročnik pripeljati v Črno

Novice | 09.08.2023, 08:55 Robert Božič

Na Kmetiji Potočnik, v vasi Zavodnje nad Šoštanjem, so minuli konec tedna vzpostavili zbirni center za koordinirano pomoč za od sveta odrezano Črno na Koroškem. Odziv in dobrota ljudi sta vse presenetila, zbrano pomoč pa je od tam v Črno najprej dostavljal helikopter, v ponedeljek pa je več kot 6 ton vode in hrane Črnjanom s svojim traktorjem dostavil kmet Kristjan Videmšek. Na pot z njim se je podal tudi kmet Gregor Ročnik in kljub mnogim neznankam jima je polno prikolico in prednji traktorski plato hrane in vode uspelo pripeljati do Črnjanov.

»Od kmetije Ročnik - Potočnik, kjer se zbira hrana za prebivalce Črne na Koroškem, bo kmalu poletel že tretji helikopter. Ob tem gre iskrena zahvala vsem, ki so pomagali vzpostaviti "štab" na naslovu Zavodnje 31. V prvi vrsti družini Ročnik - Potočnik, za nesebično pomoč in hiter odziv ter KS Zavodnje, CZ Šoštanj, PGD Šoštanj, PGD Topolšica, Radiu Velenje, vsem domačinom v Zavodnjah in okolici, ki pomagajo pri zbiranju hrane, sortiranju hrane in peki kruha. Kruh za Črno pečejo tako po kmetijah kot gasilci. Iskrena hvala radiu Velenje za vso pomoč pri obveščanju in takojšen odziv. Hvala vsem v imenu Črnjanov. V domač kraj pa vsi, ki smo izven njega sporočamo, da smo v mislih z vami,« so v ponedeljek zapisali koordinatorji humatitarne akcije na FB.


Najtežjo zbrano pomoč, šest (6) ton vode in hrane je s traktorjem s Kmetije Ročnik uspelo prek hribov prepeljati v Črno na Koroškem njihovemu sosedu kmetu Kristjanu Videmšku. Pogovor z njim boste lahko slišali v naši nedeljski kmetijski oddaji.

Novice