Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Dr. Danijel Bešič Loredan (foto: Nace Hočevar/STA)
Dr. Danijel Bešič Loredan | (foto: Nace Hočevar/STA)

Dr. Danijel Bešič Loredan se umika iz politike

Novice | 08.08.2023, 10:14 Robert Božič Slovenska tiskovna agencija

Nekdanji minister za zdravje dr. Danijel Bešič Loredan je Državno volilno komisijo obvestil, da ne bo prevzel mandata nadomestnega poslanca. V pismu komisiji, ki ga je posredoval tudi STA, je med drugim zapisal tudi, da se umika iz politike in da mu niso poznani objektivni razlogi, zakaj ga je premier Robert Golob pozval k odstopu.

»S tem, ko mi je predsednik vlade 7. julija po petminutnem razgovoru ponudil v podpis odstopno izjavo, katere sam nisem napisal, a sem jo podpisal, sem potreboval nekaj časa, da sem v celoti razmislil o vsem dogajanju. Hkrati sem si moral urediti zaposlitev in socialno varnost. Verjamem, da lahko to razumete,« je v pismu zapisal Bešič Loredan. Ob tem je dodal, da se odreka pravici nadomestnega poslanca in se za to opravičil ljudem, ki so ga volili.

Sem zdravnik, specialist ortopedske kirurgije in želim nadaljevati svoje poslanstvo v miru in v dobrobit ljudi ter njihovega zdravja.

Poudaril je, da je v politiko vstopil apolitično ter iskreno in z dobrimi nameni tlakoval začetno pot Gibanja Svoboda.

»Za ministra me je predlagal predsednik vlade na osnovi skupnega programa za reformo zdravstva. Nikoli nismo z ekipo na ministrstvu delovali v nasprotju s programom ali brez soglasja predsednika vlade,« je poudaril.

»Iz politike se umikam v celoti.«

Ob tem je dodal, da mu objektivni razlogi, zakaj mu je premier Robert Golob ponudil odstopno izjavo, niso poznani. Se pa zaveda njegove odgovornosti do na volitvah izražene volje ljudi, ki jo spoštuje. Premier legitimno izbira člane svoje ekipe, je zapisal.

»V tem trenutku se iz politike umikam v celoti. Sam si ne predstavljam, niti ne želim si, da bi po vseh dogodkih tvorno sodeloval kot nadomestni poslanec stranke Gibanje Svoboda.«

 

Spomnimo...

Premier Robert Golob je odstopno izjavo zdaj že nekdanjemu ministru za zdravje Bešiču Loredanu zaradi različnih pogledov na delovanje javnega zdravstva v podpis ponudil 7. julija. Državni zbor se je nato 13. julija seznanil z odstopom Bešiča Loredana, ki mu je s tem prenehala ministrska funkcija, Golob pa je začasno prevzel vodenje zdravstvenega resorja.

Državna volilna komisija je medtem nanj 11. julija naslovila poštno pošiljko z dopisom v zvezi s pravico nadomeščanja mandata poslanca. Komisija je nato 13. julija s pošte prejela obvestilo, da vročitev ni bila uspešna in da se je poštna pošiljka vrnila na pošto. 28. julija se je iztekel 15-dnevni rok za prevzem poštne pošiljke, Državna volilna komisija pa odgovora Bešiča Loredana ni prejela.

Nato je Državna volilna komisija Bešiču Loredanu znova poslala dopis, tokrat z vročanjem v skladu z zakonom o upravnem postopku, a je bil tudi drugi poskus vročitve pošiljke neuspešen.

Novice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...