Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)

Papež Frančišek: Ne zavrzite svojega življenja na smetišče

Novice | 25.06.2023, 21:35 Robert Božič

Po dobrem okrevanju se je papež Frančišek vrnil k svojim obveznostim in v današnjem angelusu spomnil, da nam Jezus pravi, da se nimamo česa bati. Pa ne zato, ker bo na svetu vse dobro, temveč ker smo za nebeškega Očeta dragoceni in nič, kar je dobro, ne bo izgubljeno.

A nečesa se moramo bati, pravi papež, in to je peklenske doline ali Gehene, kraja, kjer so v Jeruzalemu včasih zažigali odpadke.

"Jezus govori o tej dolini in uporabi njeno podobo, da bi nam povedal, da se je treba resnično bati le tega, da bi zavrgli svoje življenje. Kot da bi hotel reči: ne bojte nerazumljenosti ali kritike, da bi izgubil ugled in ekonomske prednosti, če bi ostali zvest evangeliju. Bojte se, da bi zavrgli kakor smeti svoje življenje v lovljenju za nepomembnimi stvarmi, ki ne dajejo smisla."

Ob sklepu nagovora se je spomnil več kot 40 umrlih zapornic v Hondurasu, kjer je nedavno izbruhnil hud notranji spopad, ter 40. obletnice izginotja mlade Emanuele Orlandi v Vatikanu. Staršem vseh izginulih otrok sveta je izrazil svojo bližino in molitev.

Novice
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.