Blaž LesnikBlaž Lesnik
Jakob ČukJakob Čuk
Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)

Papež Frančišek: Ne zavrzite svojega življenja na smetišče

Novice | 25.06.2023, 21:35 Robert Božič

Po dobrem okrevanju se je papež Frančišek vrnil k svojim obveznostim in v današnjem angelusu spomnil, da nam Jezus pravi, da se nimamo česa bati. Pa ne zato, ker bo na svetu vse dobro, temveč ker smo za nebeškega Očeta dragoceni in nič, kar je dobro, ne bo izgubljeno.

A nečesa se moramo bati, pravi papež, in to je peklenske doline ali Gehene, kraja, kjer so v Jeruzalemu včasih zažigali odpadke.

"Jezus govori o tej dolini in uporabi njeno podobo, da bi nam povedal, da se je treba resnično bati le tega, da bi zavrgli svoje življenje. Kot da bi hotel reči: ne bojte nerazumljenosti ali kritike, da bi izgubil ugled in ekonomske prednosti, če bi ostali zvest evangeliju. Bojte se, da bi zavrgli kakor smeti svoje življenje v lovljenju za nepomembnimi stvarmi, ki ne dajejo smisla."

Ob sklepu nagovora se je spomnil več kot 40 umrlih zapornic v Hondurasu, kjer je nedavno izbruhnil hud notranji spopad, ter 40. obletnice izginotja mlade Emanuele Orlandi v Vatikanu. Staršem vseh izginulih otrok sveta je izrazil svojo bližino in molitev.

Novice
Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto) Škofija Novo mesto (photo: Škofija Novo mesto)

V škofiji Novo mesto imenovani trije novi dekani

V škofiji Novo mesto so dobili tri nove dekane, saj so prejšnjim potekli mandati. Novomeški ordinarij Škof Andrej Saje je po posvetovanju, molitvi in premisleku dekana za dekanijo Kočevje imenoval ...

Rožni venec (photo: Unsplash) Rožni venec (photo: Unsplash)

Verouk za odrasle

V Župniji Ljubljana Sveti Križ tudi letošnjo jesen začenjajo tedenska srečanja za odrasle, ki želijo spoznati krščanstvo in prejeti zakramente (krst, obhajilo in birmo) ali pa samo odkriti ali ...