Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)

Papež Frančišek: Ne zavrzite svojega življenja na smetišče

Novice | 25.06.2023, 21:35 Robert Božič

Po dobrem okrevanju se je papež Frančišek vrnil k svojim obveznostim in v današnjem angelusu spomnil, da nam Jezus pravi, da se nimamo česa bati. Pa ne zato, ker bo na svetu vse dobro, temveč ker smo za nebeškega Očeta dragoceni in nič, kar je dobro, ne bo izgubljeno.

A nečesa se moramo bati, pravi papež, in to je peklenske doline ali Gehene, kraja, kjer so v Jeruzalemu včasih zažigali odpadke.

"Jezus govori o tej dolini in uporabi njeno podobo, da bi nam povedal, da se je treba resnično bati le tega, da bi zavrgli svoje življenje. Kot da bi hotel reči: ne bojte nerazumljenosti ali kritike, da bi izgubil ugled in ekonomske prednosti, če bi ostali zvest evangeliju. Bojte se, da bi zavrgli kakor smeti svoje življenje v lovljenju za nepomembnimi stvarmi, ki ne dajejo smisla."

Ob sklepu nagovora se je spomnil več kot 40 umrlih zapornic v Hondurasu, kjer je nedavno izbruhnil hud notranji spopad, ter 40. obletnice izginotja mlade Emanuele Orlandi v Vatikanu. Staršem vseh izginulih otrok sveta je izrazil svojo bližino in molitev.

Novice
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...