Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Katedrala v Zagrebu (foto: Zagrebška nadškofija)
Katedrala v Zagrebu | (foto: Zagrebška nadškofija)

Obnova zagrebške katedrale po potresu

Cerkev po svetu | 26.03.2023, 08:06 s. Meta Potočnik

Obnova zagrebške katedrale poteka po načrtih.

V potresu v Zagrebu 22. marca 2020 je bilo uničenih okoli 600 stavb, številne cerkve in tudi zagrebška katedrala. Slednja je bilo močno poškodovana, zato je njena rekonstrukcija eden najzahtevnejših takšnih projektov na svetu.

Po besedah rektorja katedrale Zlatka Korena se obnova odvija po načrtih. V tem času se je pastoralno življenje se je preselilo v bogoslužni prostor bl. Alojzija Stepinca, a vsi pogrešajo življenje v katedrali.

Več tudi tukaj.

Katedrala v Zagrebu
Katedrala v Zagrebu © Pexels

Cerkev po svetu
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...